טפיוקה וסלט פירות

טפיוקה וסלט פירות

המלצה לקינוח לחג. טעימה, מיוחדת, פרווה וללא גלוטן! טפיוקה וסלט פירות- קינוח אקזוטי הלקוח מהעולמות הקולינאריים של המזרח.

טפיוקה היא פחמימה כמעט מוחלטת, שמופקת משורש הקסאווה. היא אמנם פחמימה ללא ערך תזונתי גבוה בפני עצמה, אך אינה מכילה גלוטן, ולכן מצויינת לנמנעים מגלוטן. כשהיא משולבת עם פירות טריים ולא מגזימים בהמתקה, מדובר סך הכל במנה טובה ומומלצת.

מצרכים לטפיוקה:

2 פחיות (סה"כ 800 מ"ל) קרם קוקוס
2 וחצי כוסות  מים או חלב שקדים
3/4 כוס  טפיוקה
3/4 כוס דבש  או מייפל טבעי (רצוי לטעום ולהוסיף\להפחית לפני העדפה)

אפשר להוסיף מעט תמצית וניל טבעית

אופן הכנה:

משרים חלב וטפיוקה בסיר נון סטיק או סיר עם תחתית כבדה לשעה.
לאחר שעה מרתיחים ובוחשים תוך כדי. לאחר הרתיחה מבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה עד שהטפיוקה נהיית שקופה. 5 דק לפני שמורידים מהאש מוסיפים דבש לפי העדפה.  לא לשכוח לערבב תוך כדי כדי שלא תידבק הטפיוקה לסיר.
מקררים מעט בסיר ומעבירים עם ניילון נצמד למקרר.

בינתים מכינים סלט פירות קליל מפירות העונה או פשוט מוסיפים רק פירות יער ואחרי כשעה ניתן להגיש חצי כוסית טפיוקה עם הפירות.

רחלי קורנבר בן-שלום, תזונאית הבית של לאנץ טיים
דבר התזונאית

רחלי קורנברג בן שלום

דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא למגוון גילאים – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים.

יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם.

בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.

  • דיאטנית קלינית, בוגרת תואר ראשון במדעי התזונה (B.Sc) של מכללת תל חי והכשרה מעשית של משרד הבריאות
  • מנחת קבוצות בשילוב אמנויות  – מטעם הבי"ס לעבודה סוציאלית של אוניברסיטת בר אילן
  • נאמן תברואת מזון – מטעם מכללת רימונים

אני מאמין:
״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.

רוצים להישאר מעודכנים?

הירשמו לניוזלטר ותיהנו מתוכן איכותי

מטה החברה: היובלים 11, הוד השרון
מרכז המבקרים: הענבר 6, אזה"ת ברקן
שרות לקוחות: 09-7690600

דברו איתנו

דילוג לתוכן