ארוחות בריאות
לילדים

ארוחות בריאות לילדים

מנות עיקריות

.

שניצל אפוי

.
שוק עוף בתיבול גריל
שיפוד במרינדה (ללא מקל)
.
קוביות עוף במרינדה
.
חזה בגריל
קציצות הודו ברוטב עגבניות
פסטה בולונז
.
עוף מוקפץ
.
מיני המבורגר
קציצות בקר ברוטב עגבניות

פחמימות

.

פסטה - רוטב בנפרד

.
פסטה ברוטב
פתיתים אפויים מלאים חלקית
.
בורגול
אורז משולב לבן / מלא
.
קוסקוס
תפו"א אפוי בתנור

ירקות מבושלים/קטניה

שעועית לבנה ברוטב עגבניות

.
שעועית צהובה ברוטב עגבניות
.
שעועית ירוקה ברוטב עגבניות
גזר גמדי
.
קישואים ברוטב עגבניות
.
אפונת גינה
.
אפונה וגזר
.
אפונה ברוטב עגבניות
ירקות לקוסקוס
.
תבשיל גרגרי חומוס
תבשיל עדשים

מנות צמחוניות

.

פלאפל

.
בולונז צמחי
.
קציצות עדשים / קינואה / בורגול
.
חזה צמחי

הצעות הגשה

.

שוק עוף עם קוסקוס וירקות מבושלים

.

פסטה בולונז בתוספת גזר גמדי

.

עוף במרינדה עם פתיתים ושעועית רוקה ברוטב עגבניות

.

שעועית לבנה עם אורז בתוספת אפונה וגזר

.

קציצות בקר עם קינואה בתוספת אפונה

.

קציצות הודו עם אורז ושעועית צהובה

.

עוף מוקפץ עם אורז וקישואים ברוטב עגבניות

.

שניצל אפוי בתוספת פתיתים ושעועית ירוקה

.

חזה בגריל עם פסטה ברוטב בתוספת אפונת גינה

.

מיני המבורגרים עם אורז בתוספת אפונה ברוטב

ירקות טריים

.

רכבת הירקות של לאנץ טיים

תפריט שבועי לדוגמה

יום

עיקרית

פחמימה

ירק

ירק העונה טרי

קינוח

ראשון

עוף מוקפץ

בורגול

שעועית צהובה

מגוון ירקות טריים

פרי העונה

שני

בולונז 100% בקר

פסטה משולבת מלאה + רוטב עגבניות

אפונה גזר

מגוון ירקות טריים

פרי העונה

שלישי

שוק עוף בגריל

קוסקוס מלא

ירקות לקוסקוס

מגוון ירקות טריים

פרי העונה

רביעי

קציצות הודו

אורז לבן משולב מלא

שעועית לבנה ברוטב

מגוון ירקות טריים

פרי העונה

חמישי

שניצל מנתח אמיתי
אפוי בתנור

פתיתים אפויים משולב מלא

קישואים ברוטב

מגוון ירקות טריים

פרי העונה

כבר למעלה מ-20 שנה שלאנץ׳ טיים מספקת ארוחות למוסדות חינוך, גני ילדים, צהרונים, מתנ״סים, בתי ספר וקייטנות. למעשה לאנץ׳ טיים הנה החברה היחידה בתחום המזון המוסדי המתמחה בייצור ארוחות לילדים בלבד! ארוחות צהריים חמות, בריאות וטריות, בטעם של בית.

עוף במרינדה

המצרכים:

6 ירכי עוף / שוקי עוף / חזה עוף
2 כוסות מים
3 כפות שמן קנולה
100 גר’ רוטב סויה
6 כפות דבש
1 יח’ בצל טרי קצוץ (מטוגן/מאודה קלות)
5 יח׳ שום כתוש
1 כף פפריקה
1 כפית מלח

אופן ההכנה:

  • מערבבים את כל המרכיבים בקערה.
  • מתבלים את חלקי העוף ומסדרים בתבניות.
  • מכניסים לתנור בחום של 190 מעלות כ 60-70 דקות

טיפ אסיאתי
ניתן להוסיף שורש ג’ינג’ר לחידוד הטעמים. יאמי!

קציצות הודו ברוטב עגבניות

המצרכים (24 קציצות):

1 ק"ג חזה הודו טחון
100 גר בצל
50 גר' פטרוזיליה או שמיר (אפשר גם שניהם)
1 ביצה
1 כפית שום כתוש
קורט כורכום
קורט כמון
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

  • מטגנים היטב את הבצל
  • מעבירים למעבד מזון יחד עם הירק, וטוחנים היטב
  • מערבבים עם המסה של ההודו יחד עם שאר המרכיבים, מגלגלים לקציצות של 30 גרם בערך
  • מכניסים לרוטב שהוכן מראש ומבשלים במשך חצי שעה

בולונז

המצרכים (6 מנות):

1 ק”ג בשר בקר טחון
3 יח’ בצל קצוץ, 6 יח’ שום קצוץ
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף כמון, קורט פלפל שחור
7 יח’ עגבניות מרוסקות
3 יח’ גזר מגורד, 1 כף מלח, 1 צרור בזיליקום
1 כפית סילאן
400 סמ”ק מים (2 כוסות)

אופן ההכנה:

  • מטגנים קלות את הבצל והשום, מוסיפים את הגזר, מערבבים היטב וממשיכים לטגן.
  • מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר צרוב וסגור מכל צדדיו.
  • מוסיפים תבלינים ומערבבים.
  • מכסים את הסיר במכסה ומבשלים על אש בינונית כ 15 דקות.
  • מוסיפים לסיר עגבניות, סילאן, בזיליקום ונוזלים.
  • מבשלים כ 40דקות

טיפ
להקפצת טעמים ניתן להוסיף מחית מפטרוזיליה, שום ושקדים. הדבר ייתן לבולונז סמיכות וטעם שלא הכרתם

קציצות בקר עם ירקות

המצרכים:

1 ק”ג בשר בקר טחון
2 יח׳ בצל מאודה קצוץ
3 יח’ קישואים מאודים קצוצים
3 יח’ גזר מגורר, 2 יח’ ביצים
1/2 כוס בורגול מושרה
1 יח’ תפוח אדמה מגורר
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כפית תבלין לקציצות
1 וחצי כפית מלח דק

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המוצרים בקערה לתערובת אחידה. מכינים כדורים במשקל של 35-40 גר’. אפשר:
  • ליצור כדורים ולבשל בסיר עם מים רותחים כ 7 דקות. להוציא ולהכניס לסיר הרוטב.
  • ליצור כדורים ולאפות בתנור למשך 10 דקות על חום גבוה. להוציא ולהכניס לסיר הרוטב.
  • ליצור כדורים ולהכניס ישירות לסיר הרוטב.

טיפ
ניתן להקפיא חלק ממסת הקציצות ללא בישול, או חלק מהקציצות המוכנות. הדבר מקצר את תהליך ההכנה לפעם הבאה ומשאיר מצפון נקי

פתיתים אפויים

המצרכים (6 מנות):

1 כוס פתיתים
1 כוס פתיתים מלאים
4 כפות שמן
1 בצל לבן חתוך לקוביות
2 שיני שום קצוצות
1 כף מלח
1 כפית פפריקה,
1 כפית כורכום
3 כוסות מים

אופן ההכנה:

  • מטגנים בסיר רחב את הבצל עם הפפריקה, הכורכום, השום והמלח.
  • מוסיפים את הפתיתים ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים על אש קטנה כ 10 דקות, מוציאים, מצלחתים ומגישים.

אורז משולב (לבן ומלא)

המצרכים:

5 כפות שמן קנולה
1 יח׳ בצל לבן קצוץ לקוביות
2 כוסות אורז יסמין
1 כוס אורז מלא
5 כוסות מים/ציר ירקות
1 כף מלח דק
1/4 כפית פלפל לבן

אופן ההכנה:

  • משרים את האורז המלא כ- 20 דקות במים רותחים.
  • מסננים ושוטפים היטב.
  • מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב בהיר.
  • מוסיפים את האורזים, התבלינים והנוזלים, ובוחשים היטב.
  • מבשלים על אש גדולה עד לבעבוע.
  • מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במכסה סגור כ-18 דקות.
  • מכבים את האש, מפוררים את האורז במזלג, מכסים את הסיר ומניחים לאורז לנוח כ-10 דקות נוספות.

טיפ
לקבלת מנה חגיגית במיוחד ניתן להוסיף לאורז לאחר הבישול: חמוציות, אגוזים ועשבי תיבול

תפוחי אדמה שילדים אוהבים

המצרכים:

5 כפות שמן קנולה
15 יח׳ תפוח אדמה קלוף
2 יח׳ בצל קצוץ לקוביות
5 שיני שום
2 כפיות זרעי כמון
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפיות מלח

אופן ההכנה:

  • מחממים מבעוד מועד את התנור לחום גבוה, 200 מעלות.
  • חותכים את תפוח האדמה לקוביות ומניחים בקערה גדולה.
  • מוסיפים את הבצל ואת שאר חומרי התיבול ומערבבים היטב.
  • מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים במשך 35 דקות.

טיפ
תחליף טעים ובריא יותר לצ׳יפס מטוגן!

שעועית לבנה ברוטב עגבניות

המצרכים:

500 ג’ שעועית לבנה קפואה
100 גר’ רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כף סילאן
300 מיליליטר מים

אופן ההכנה:

  • מטגנים בסיר את רסק העגבניות, הסילאן והתבלינים.
  • מוסיפים לסיר את השעועית והמים.
  • מבשלים כ- 40 דקות.

טיפ
תוספת מצוינת לאורז לבן

גזר גמדי ממכר

המצרכים:

1 ק”ג גזר גמדי
5 כפות שמן זית
1/4 כפית כורכום
2 כפות דבש
1 כף שטוחה של מלח
גרידת לימון מלימון אחד
2 כוסות מים

אופן ההכנה:

  • מאדים את הגזר בסיר רחב.
  • מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את המים ומבשלים כ 40 דקות.

טיפ
אוכל צבעוני מגרה ונתפס בעיני ילדים כטעים יותר. כשאתם מבשלים לילדים אל תפחדו לשחק עם הצבעים והירקות

מרק ירקות לקוסקוס

המצרכים:

1 ק”ג ירקות טריים חתוכים: קישוא, גזר, בטטה, דלעת, כרוב, בצל, תפוח אדמה, סלרי ופטרוזיליה קצוצה.
1 כוס חומוס קפוא / מושרה
2 יח’ כרעיים / 4 יח’ שוקיים
1 כפית כורכום
1 כרוב לבן קטן חתוך לקוביות
300 גר׳ דלעת חתוכה לקוביות (עם הקליפה)
2 כפות מלח
3 ליטר מים/ציר עוף

אופן ההכנה:

קלי קלות!

מבשלים את כל המצרכים בסיר רחב
על אש קטנה כשעה.

וזהו

בתאבון!

טיפ
ילדים משוגעים על מרק קוסקוס.
כשיש ירקות שהילדים לא מוכנים
לאכול בשגרה, זו דרך נפלאה
להגניב אותם לתוך התפריט שלהם

תבשיל עדשים סמיך וטעים

המצרכים:

2 כוסות עדשים ירוקות
5 כפות שמן
2 יח’ בצל לבן
3 שיני שום
1 ליטר מים
1 כפית כורכום, 1 כפית זרעי כמון, ½1 כף מלח
1/4 צרור כוסברה, 1/4 צרור פטרוזיליה, 1/4 צרור סלרי, 1/4 צרור שמיר

אופן ההכנה:

  • משרים את העדשים ב 5 כוסות מים, בקערה גדולה, למשך 4 שעות.
  • מחממים שמן בסיר רחב.
  • חותכים את הבצל לרצועות דקות ומטגנים בסיר.
  • מוסיפים את שאר המצרכים, למעט המים.
  • מאדים עם מכסה סגור כ- 30 דקות. מוסיפים את המים ומבשלים 40 דקות על אש בינונית.

מתכון מהיר ללביבות עדשים טעימות ומזינות
מסננים את נוזלי העדשים. טוחנים הכל במעבד מזון. יוצרים לביבות ומכניסים לתנור למשך 20 דק’ על חום של 200 מעלות

מטה החברה: היובלים 11, הוד השרון
מרכז המבקרים: הענבר 6, אזה"ת ברקן
שרות לקוחות: 09-7690600

דברו איתנו

דילוג לתוכן