עם הזמן נוסיף כאן במדור מתכונים למאכלים שונים, נטולי גלוטן, להנאת הרגישים, האמהות והמשפחה כולה. בעיקר דברים פשוטים, על מנת לאפשר את חוויית ההכנה המשותפת, ואת ההנאה מהתהליך כולו – מקבלת המתכון עד הישיבה לשולחן והארוחה עצמה.
הקמח המסובסד הוא קמח קונדיטור, אך ניתן להשתמש במתכונים אלה בכל קמח ללא גלוטן. אז יאללה לעבודה, ושיהיה בתיאבון
עוגיות אגוזים ושוקולד צ'יפס
ל-20 עוגיות:
כוס קמח תפו"א
שליש כוס שמן
1 ביצה
2 כפות סוכר
2 כפות דבש
חצי כפית תמצית וניל
3/4 כוס אגוזים טחונים
3/4 כוס פתיתי שוקולד צ'יפס
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים עד שהתערובת דביקה מעט.
-מניחים על תבנית, על גבי נייר אפיה, כדורים מהתערובת. משטחים את הכדורים לעובי 1 ס"מ.
-אופים במשך כ-15 דקות, עד להזהבה (ומעט השחמה בקצוות). מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.
שלוליות
(פנקייקס קטנים)
3 כפות גבינה לבנה או שמנת חמוצה
1.5 כפות קמח ללא גלוטן
ביצה
לטגן כמו פנקייקס. ארוחת ערב מעולה. עם הקמח ללא גלוטן יוצא יותר טעים ועדין מאשר עם קמח רגיל. מניסיון.
לחמניות גבינה
2 כוסות קמח קונדיטור
אבקת אפיה
1/3 כוס שמן
גביע גבינה לבנה
חופן גבינה צהובה מגורדת
1 כפית מלח
2 ביצים
לאפות ב – 180° כחצי שעה. אפשר במאפינס או להניח כף בלילה (אמורה להיות דביקה) על נייר אפיה
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד"ש
© כל הזכויות שמורות לאנץ' טיים 2021
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד השרון | 09-7690600 | office@lunch-time.co.il
דברו איתנו