המגזין › דבר התזונאית ›
ברור וידוע שתזונה רבת סוכר אינה בריאה. בין אנשי מקצוע קיימת הסכמה רחבה, מוכחת מחקרית, כי צריכת מזון ומשקאות עתירי סוכר היא גורם משמעותי להתפתחות השמנה וסיבוכיה. בנוסף לנזקים הכרוכים בסוכר עצמו.
אז מה לגבי תחליפים? כדי לחסוך מילדיהם את הסוכר הלא בריא, הורים רבים יעדיפו עבור הילדים מוצרים עם ממתיקים מלאכותיים, מופחתי סוכר, שתייה דיאט, שוקולד ללא סוכר וכדומה.
בחודש יוני השנה יצא בהקשר זה נייר עמדה מטעם משרד הבריאות. המסמך מתייחס לשימוש בתחליפים המתוקים, ומתמקד בילדים ובבני נוער. אלה התובנות העיקריות המשתקפות בו:
לסיכום
קודם כל – באופן מובהק נאמר שהתחליפים, בודאי הממתיקים המלאכותיים, אינם מוגדרים חלק מתזונה בריאה ומאוזנת. על פי נייר העמדה, בשלב זה המחקרים מראים שבהיבט של הפחתת משקל, אין כל יעילות בשימוש בתחליפי סוכר. נהפוך הוא. ישנם גם ספקות לגבי בטיחות השימוש בתחליפים.
אז לשאלה בכותרת – לא! סוכרזית זה לא טוב! עדיף, בכל גיל אגב, פשוט להוציא אותה ואת חבריה הממתיקים מהתפריט.
חצי כוס שמן זית
מעט מלח, פלפל
שן שום כתושה
כפית דבש
חצי כפית חרדל
1/4 כוס חומץ תפוחים
אפשר גם להוסיף עשבי תיבול מיובשים- קצוצים
אופן הכנה-
לשקשק בצנצנת ולשמור במקרר עד ההגשה (ניתן לשמור כ-3 ימים)
תפוח אפוי בדבש
תפוח עץ גרנד סמית, תערובת אגוזי מלך, קינמון, צימוקים, חמאה, דבש, תמצית וניל. אפשר גם להוסיף קוביות תפוח חתוכות לתערובת, כוס מים עם מעט דבש מומס
אופן ההכנה- חתכים "כובע" (מכסה) לתפוח ומניחים בצד. מוציאים את ליבת התפוח (משאירים מעט מהתפוח בתחתית) , מכניסים את התערובת וסוגרים עם הכובע ששמרנו בצד, מניחים בתבנית ע"ג נייר אפייה, שופכים מעט מים לתחתית התבנית ואופים בתנור מחומם מראש ל 180מעלות עד ריכוך והשחמה קלה (בערך כ35 דק')
תפוח אפוי בדבש
תפוח עץ גרנד סמית, תערובת אגוזי מלך, קינמון, צימוקים, חמאה, דבש, תמצית וניל. אפשר גם להוסיף קוביות תפוח חתוכות לתערובת, כוס מים עם מעט דבש מומס
אופן ההכנה- חתכים "כובע" (מכסה) לתפוח ומניחים בצד. מוציאים את ליבת התפוח (משאירים מעט מהתפוח בתחתית) , מכניסים את התערובת וסוגרים עם הכובע ששמרנו בצד, מניחים בתבנית ע"ג נייר אפייה, שופכים מעט מים לתחתית התבנית ואופים בתנור מחומם מראש ל 180מעלות עד ריכוך והשחמה קלה (בערך כ35 דק')
תפוח אפוי בדבש
תפוח עץ גרנד סמית, תערובת אגוזי מלך, קינמון, צימוקים, חמאה, דבש, תמצית וניל. אפשר גם להוסיף קוביות תפוח חתוכות לתערובת, כוס מים עם מעט דבש מומס
אופן ההכנה- חתכים "כובע" (מכסה) לתפוח ומניחים בצד. מוציאים את ליבת התפוח (משאירים מעט מהתפוח בתחתית) , מכניסים את התערובת וסוגרים עם הכובע ששמרנו בצד, מניחים בתבנית ע"ג נייר אפייה, שופכים מעט מים לתחתית התבנית ואופים בתנור מחומם מראש ל 180מעלות עד ריכוך והשחמה קלה (בערך כ35 דק')
דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא למגוון גילאים – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים.
יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם.
בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.
אני מאמין:
״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.
רוצים להישאר מעודכנים?
הירשמו לניוזלטר ותיהנו מתוכן איכותי
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד"ש
© כל הזכויות שמורות לאנץ' טיים 2021
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד השרון | 09-7690600 | office@lunch-time.co.il
דברו איתנו