דיאטנית קלינית – תזונאית הבית של לאנץ טיים
או תרגיל קטן ב-NLP לכבוד תחילת שנת הלימודים, שיעזור לנו להתמקד ולהבין מה עובד הכי טוב עם הילדים. כדי להרוויח בקרים שקטים ומוצלחים להמשך השנה.
חודשיים זה באמת המון זמן. בחודשיים אנחנו בהחלט עלולים להזניח דברים שחשובים לנו ו"לשחרר". ובאמת שחשוב לדעת גם לשחרר מידי פעם. רגע אחרי שצללנו חזרה לשגרה, עמוסת החוגים, המטלות, הלחץ בעבודה וגם קצת לפני החגים, אני מזמינה אתכם לקחת רגע ולהתבונן על מה שהיה לנו פה. מה היה בחופש, ובכמה ימים של תחילת שנת הלימודים.
כך נוכל ללמוד אילו אסטרטגיות עובדות לנו והיכן אנחנו מתקשים. הרעיון הוא, על פי עקרון ה-NLP, לבדוק קודם כל את עצמנו. את ההשפעה שלנו על ההתנהלות סביבנו, וספציפית במקרה הזה – על התנהגות הילדים.
חשבו על בוקר בחופש הגדול, או בימים שחלפו מאז, שהיה מוצלח בעיניכם בהקשר של התנהגות האוכל של הילדים. כזה שהתנהל כפי הייתם רוצים. מבחינת מה שקרה בבית, ומבחינת האופן בו ניהלתם את אותו בוקר.
שאלו את עצמכם מספר שאלות. מומלץ לרשום על דף, בפירוט מירבי, את כל הפרטים שאתם זוכרים:
תכנון
כיצד התנהל הבוקר באותו יום? מתי הערתם את הילדים? האם ידעתם מראש מה התכניות שלכם לאותו היום או שהעדפתם לקיים אותו באופן ספונטני? האם אתם קבעתם את הלו"ז לאותו יום או שמישהו אחר הכתיב אותו?
מיקום
היכן התיישבתם לאכול? במטבח, בחדר אוכל או אולי מול הטלויזיה? מי ישב ליד מי? האם יצאתם מהבית? אם כן – באיזו שעה ביום? האם לקחתם אתכם מזון מהבית או רכשתם מזון בחוץ? אם לקחתם – מה לקחתם? אם קניתם – היכן קניתם?
רגשות
מה הרגשתם במהלך הארוחה באותו הבוקר? באיזו אווירה התקיימה הארוחה? האם התיישבתם לאכול כשאתם רעבים, כעוסים או מתוחים? או שהייתם רגועים ונינוחים? ואולי עלה בכם רגש אחר?
התנהלות הארוחה
מה היה במקרר אותו היום? מי הכין את הארוחה? מי קבע מה יוגש לאכול? האם ישבתם לאכול כולם יחד או אולי ההורה רק הגיש את האוכל? על מה שוחחתם בזמן הארוחה?
בשלב הבא בחרו יום שהייתם מגדירים אותו "לא מוצלח" מבחינת התנהלות הבוקר, וענו על כל השאלות בדף נפרד ביחס ליום זה.
כעת התבוננו בכל מה שרשמתם בשני הדפים וסכמו מה בעינכם אפשר לבוקר המוצלח להיות מוצלח, ומה גרם לבוקר הלא מוצלח להיות כזה. עכשיו תחליטו היכן אתם תשקיעו את האנרגיה ואת תשומת הלב לפעולות שלכם בעתיד. אילו פעולות משפיעות לחיוב ואילו לשלילה? איזו אסטרטגיה עובדת לכם ואיזו אסטרטגיה כדאי לשחרר…
רחלי קורנברג בן שלום
דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים. יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם. בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.
אני מאמין: ״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.
רוצים עוד כתבות שלנו?
פוסטים אחרונים של רחלי
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד"ש
© כל הזכויות שמורות לאנץ' טיים 2021
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד השרון | 09-7690600 | office@lunch-time.co.il
דברו איתנו