המגזין › דבר התזונאית ›
רבים מתלוננים שאכילת המצות בפסח משפיעה להם על חילוף החומרים, גורמת לתחושות לא נוחות הקשורות לתהליך העיכול, לכאבי בטן… מה מקור התופעות? האם זה קשור להשפעת המצות על מערכת העיכול, או לכך שהגוף לא רגיל לתפריט החג? ובכל מקרה – מה עושים כדי למנוע או לשפר את המצב?
טוב, אז יש מרכיב בתזונה היומיומית שלנו שבחג רבים מאיתנו לא צורכים. או צורכים פחות. הלחם. אנו נוטים לחשוב שמצה היא תחליף לא רע, כי שניהם מחיטה. אבל בפועל המצה היא גרסה דחוסה, בעלת אחוז נוזלים נמוך ומעט מאוד סיבים תזונתיים בהשוואה ללחם. משמע – גרסה שדי מעודדת עצירות וכאבי בטן…
מה גם שבחג נפוצים עוד מאכלים מבוססי קמח מצה. אוי כמה אני אישית מחכה כבר לקניידלך של ליל הסדר!
אז איך ניתן להתמודד עם העניין?
חג שמח
דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא למגוון גילאים – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים.
יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם.
בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.
אני מאמין:
״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.
רוצים להישאר מעודכנים?
הירשמו לניוזלטר ותיהנו מתוכן איכותי
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד"ש
© כל הזכויות שמורות לאנץ' טיים 2021
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד השרון | 09-7690600 | office@lunch-time.co.il
דברו איתנו