שיתוף ב email
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
מרק מינסטרונה

מרק מינסטרונה

(מרק ירקות איטלקי)

מה יותר מחמם את הגוף ואת הלב בימי חורף גשומים ממרק חם ועשיר?

מרק יכול להשתלב נהדר בתפריט יומי בריא ומאוזן. הנה כמה טיפים לשדרוג הערך התזונתי:

  • שימוש בשמן זית כשמן מועדף
  • שילוב קטניות כמו עדשים למיניהם, שעועית לבנה/אדומה, גרגירי חומוס
  • העשרת המרק בירקות בצבעים מגוונים
  • תיבול והעשרת טעם המרק באמצעות עשבי תיבול, כמו שום, בצל וכרישה. מה שמאפשר הפחתה במלח ואבקות מרק
  • אפשר להוסיף שיבולת שועל להסמכה. או אטריות מקמח מלא.
  • במידה וילדים לא אוהבים "חתיכות" במרק ניתן לטחון אותו באופן מלא או חלקי.

הנה מתכון למרק מינסטרונה שאהוב על ילדים

בצל בינוני
1 תפוח אדמה גדול
1 קישוא
2 גזרים לקוביות
2-3 גבעולי סלרי
חצי כוס שעועית אדומה קפואה ושעועית לבנה קפואה
כוס עדשים (באיזה צבע שרוצים)
חצי קופסה רסק עגבניות
4-5 עלי דפנה
תבלינים (פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח, פלפל ושום כתוש)

חותכים את הבצל לקוביות, מטגנים במעט שמח זית עד שנהיה שקוף.
חותכים את תפוח האדמה, הקישוא, הגזרים לקוביות וגבעולי סלרי. מוסיפים לבצל ומטגנים הכל.
מוסיפים מים ומרתיחים.
מוסיפים לנוזלים את השעועית ומערבבים.
מוסיפים רסק עגבניות, את עלי דפנה והתבלינים.
מבשלים כחצי שעה.
מוסיפים את העדשים.
מבשלים עד שהכל מתרכך.

רחלי קורנבר בן-שלום, תזונאית הבית של לאנץ טיים
דבר התזונאית

רחלי קורנברג בן שלום

דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא למגוון גילאים – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים.

יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם.

בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.

  • דיאטנית קלינית, בוגרת תואר ראשון במדעי התזונה (B.Sc) של מכללת תל חי והכשרה מעשית של משרד הבריאות
  • מנחת קבוצות בשילוב אמנויות  – מטעם הבי"ס לעבודה סוציאלית של אוניברסיטת בר אילן
  • נאמן תברואת מזון – מטעם מכללת רימונים

אני מאמין:
״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.

רוצים להישאר מעודכנים?

הירשמו לניוזלטר ותיהנו מתוכן איכותי

דילוג לתוכן