דיאטנית קלינית – תזונאית הבית של לאנץ טיים
לחם הוא הפחמימה האולטימטיבית. הוא חלק בלתי נפרד מהתפריט הישראלי ונמצא אותו בכל בית. אם בעבר היו באים לסופר ומתלבטים בין לחם לבן או שחור, היום לא כך הדבר ומגוון הלחמים הוא עצום. רבים מנסים להוציא אותו מהתפריט בטענה שההוא "משמין" אך כי אם יודעים איזה לחם לבחור ניתן ליהנות ממוצר מאוד משביע וגם מאוד מזין שאין שום סיבה להוציאו מהתפריט. תזונאית הבית שלנו, רחלי קורנבגרג בן שלום, עושה לנו סדר בנושא
זה כבר הפך לגימיק. חברות המזון הבינו שכדי לגרום לנו לבחור דווקא אותם מבין המדפים הן צריכות להתחבב דווקא על ילדינו. כי הרי בסופו של דבר, ברוב המקרים, רוב פרוסות הלחם ישמשו אותנו לכריכים של ילדינו, ולכן חשוב שנדע מה אנחנו נותנים להם.
אנשים מסוימים, בתהליך של צמצום קלוריות יומי, יעדיפו "לרמות" את עצמם ולאכול את אותו כריך מ-2 פרוסות לחם בבוקר ועם פחות קלוריות. אך יש גם אבל.. בגלל שהערך הקלורי של הלחם הקל נמוך יותר, ארוחה של לחם קל עלולה פשוט לא להשביע ואז נאכל עוד ועוד לחם קל או שנהיה רעבים שעה לאחר הארוחה.
מה הסיפור של המחמצת?
ניתן להתפיח בצק עם שמרים תעשייתיים או עם מחמצת, שאלו שמרי בר מותססים שמגיעים מן הקמח. טעם לחם המחמצת חמצמץ יותר מן הלחם הרגיל. קיימים מחקרים שהראו שלחם מחמצת קל יותר לעיכול מלחם שהותפח עם שמרים תעשייתיים בגלל פרוביוטיקה טבעית שבמוצר. לגבי ההבדל בערך התזונתי- אין הכרח שלחם מחמצת יהיה איכותי יותר מלחם רגיל וגם פה יש לבחון את רשימת הרכיבים של המוצר.
מה יש בלחם התעשייתי שלא מספרים לנו?
ללחם התעשייתי מוספים חומרי התפחה, חומרי שימור ועוד מיני מרכיבים שלא מיטיבים עם הבריאות, כאלו שבאופן כללי, עדיף לצרוך מהם כמה שפחות. תנקטו בגישת CLEAN LABEL שרשימת הרכיבים תהיה כמה שיותר מצומצמת וששמות הרכיבים יהיו מוכרים להם (או בקיצור פחות מרשימת E למינהם).
בואו נדבר על נתרן, בכל לחם יש מלח מוסף על מנת לשפר את הטעם. השאלה היא כמה. משרד הבריאות ממליץ לצרוך לחם עם פחות מ מ-400 מ"ג נתרן ב-100 גרם מוצר.
על מנת להקל על הצרכנים השיק משרד הבריאות יחד עם "אפשריבריא" תו המיועד ללחם ולחמניות אשר עומדים בהמלצות המשרד. לקריאה נוספת על תו "אפשריבריא"- http://www.efsharibari.gov.il/food_sign
רחלי קורנברג בן שלום
דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא למגוון גילאים, ילדים, נוער ומבוגרים, לרבות במסגרת משרד החינוך ומקומות עבודה שונים. יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילד ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם. בעבר יועצת תזונתית בתעשיית המזון, ”איכות קייטרינג שולץ” ועוד.
אני מאמין: ״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.
רוצים עוד כתבות שלנו?
פוסטים אחרונים של רחלי
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד"ש
© כל הזכויות שמורות לאנץ' טיים 2021
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד השרון | 09-7690600 | office@lunch-time.co.il
דברו איתנו