כוס יוגורט עם גרנולה ופירות יער
יוגורט וגרנולה VS קורנפלקס עם חלב

יוגורט וגרנולה VS קורנפלקס עם חלב

יוגורט או חלב?

ב-100 מ"ל  יוגורט טבעי יש כ-5.5 גרם חלבון ו-170 מ"ג סידן. ב-100 מ"ל  חלב יש כ-3.3 גרם חלבון ו-100 מ"ג סידן.

מחקרים רבים היום מדברים על מזונות מותססים והעל יתרונות הבריאותיים שלהם לחיידקי המעיים. ביוגורט-ביו נמצא חיידקים פרוביוטיים שמתמקמים וחיים במעי, ומשפיעים לטובה על מגוון מערכות בגוף. חשוב לשים לב שמומלץ לרכוש יוגורט טבעי, ללא תוספת סוכר. אם רוצים להמתיק אפשר להוסיף ליוגורט מעט סילאן טבעי, פירות טריים או יבשים.

דגני בוקר או גרנולה?

דגני בוקר הם מוצר מעובד שמבוסס על דגנים שונים וסוכר. רובם דומים בערכם התזונתי לממתקים. עשירים בסוכר (על מגוון צורותיו), קלוריות, ומיני תוספת חומרי שימור, צבעי מאכל ועוד.

חלקם  מועשרים בוויטמינים, ומינרלים, אך עדיפה ספיגת  ויטמינים ומינרלים מהמזון מאשר מתוספים שהוספו באופן מלאכותי.

לצד אלה קיימים גם דגני בוקר עם תוספות מזינות של דגנים מלאים, אגוזים למיניהם או פירות יבשים. אז אם כבר בוחרים דגני בוקר, השתדלו לבחור באלה שיחסית דלי בשומן, עשירים בסיבים תזונתיים ומופחתי סוכר.

מה לגבי גרנולה? עיקר הגרנולה עשוי משיבולת שועל מלאה ותוספות מזינות כגון מיני אגוזים ופירות יבשים. אבל, יש סיכוי גבוה ששיבולת השועל מטוגנת עם כמות שמן גבוהה ואולי מצופה בסוכר. הרבה פעמים גם מוסיפים לתערובת הגרנולה פתיתי שוקולד ועוד מיני מוצרים מומלצים פחות.

אז מה ההכרעה?

בדרך כלל סביר שהגרנולה תהיה פחות מעובדת מדגני הבוקר. רוב הערכים התזונתיים שלה יהיו מהמוצר עצמו ולא מחומרים מתוספת כמו סיבים או ויטמינים. כמו כן סיכוי גבוה יותר (תלוי בהרכב המוצר) שהגרנולה תהיה משביעה יותר ועם אינדקס גליקמי נמוך יותר (מידת השפעת המזון על מהירות עליית הסוכר בדם). אז בשורה התחתונה, ככלל, עדיפה גרנולה, עם אחוז שומן נמוך וכמות סוכר מופחתת. ללא תוספים מיותרים ולא רצויים. לאכול בכיף עם יוגורט טבעי ופירות טריים.

רחלי קורנבר בן-שלום, תזונאית הבית של לאנץ טיים
דבר התזונאית

רחלי קורנברג בן שלום

דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא למגוון גילאים – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים.

יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם.

בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.

  • דיאטנית קלינית, בוגרת תואר ראשון במדעי התזונה (B.Sc) של מכללת תל חי והכשרה מעשית של משרד הבריאות
  • מנחת קבוצות בשילוב אמנויות  – מטעם הבי"ס לעבודה סוציאלית של אוניברסיטת בר אילן
  • נאמן תברואת מזון – מטעם מכללת רימונים

אני מאמין:
״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.

רוצים להישאר מעודכנים?

הירשמו לניוזלטר ותיהנו מתוכן איכותי

מטה החברה: היובלים 11, הוד השרון
מרכז המבקרים: הענבר 6, אזה"ת ברקן
שרות לקוחות: 09-7690600

דברו איתנו

דילוג לתוכן