סלט הדרים חורפי

סלט הדרים חורפי

ויטמין C הוא ויטמין חיוני לגופינו ובעל תפקיד מאוד משמעותי בגוף. הוא נוגד חמצון חזק (מסוגל לנטרל רדיקלים חופשיים), מסייע בייצור רקמות חיבור בגוף, מסייע לפעילות מערכת החיסון, מסייע לשמירה על בריאות כלי הדם והעור, מסייע לריפוי פצעים וגם בעל תפקיד בשמירה על בריאות הפה והחניכיים.

הנה כמה טיפים לגבי צריכת ויטמין C:

  • הויטמין נמצא במזון, בעיקר בפלפלים, פירות הדר, ירקות ירוקים, מלון, קיווי ועגבניות. הכמות המומלצת לצריכה יומית הינה 90 מ"ג ליום למבוגר. לילדים בגילאי 9-13 ההמלצה היא 45 מ"ג ביום. לצורך האומדן, בתפוז בינוני יש כ-70 מ"ג ויטמין C, בפלפל אדום כ-150 מ"ג ובחצי כוס תות שדה כ-40 מ"ג.
    אם כך, די קל להגיע לכמות הויטמין היומית המומלצת ע"י צריכה נאותה של פירות וירקות.
  • מה לגבי הצטננות? מחקרים מראים שאין לקשר בין נטילת הויטמין כתוסף ובין מניעת הצטננות. כן נמצא קשר קל בין לקיחת ויטמין C באופן קבוע ובין קיצור מועט של משך ההתקררות.
  • ויטמין C נהרס בקלות בחשיפה לאור, לחמצן ולחום, לכן כדאי לחתוך את הפרי או הירק בסמוך לאכילתו. או לסחוט את המיץ ומיד לשתות. במידה ורוצים לאכול/לשתות מאוחר יותר, כדאי לכסות את הכלי ולשמור בקירור.

פומלית הינה הכלאה של פומלה ואשכולית, ידעתם?.. והיא מתוקה יותר מהפומלה וקטנה ממנה. היא עשירה בויטמין C, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון ותורמת להפחתת כולסטרול, לחץ דם ומניעת סרטן המעי הגס.

טוב, אז יש סלט פירות, יש סלט ירקות ויש סלט "חצי חצי". שמתאים בדיוק בדיוק לעונה החורפית. מה שכיף בסלט הזה זה שאפשר להגיש אותו כסלט כתוספת לארוחה או כקינוח. אם רוצים אותו כסלט ניתן להוסיף פטרוזיליה ועוד גבעולי סלרי, ולדאוג שעיקר הסלט יהיה ירקרק. אם רוצים להגיש כקינוח אפשר לוותר על הקולורבי ושמן הזית ולהמעיט בסלרי.

1 פומלית מפורקת מהקרום השקוף שעוטף את החלק הבשרני

2 גבעולי סלרי (ללא העלים)

1 תפוח חמצמץ

חצי קולורבי

2 כפות חמוציות

חופן  אגוזי מלך

לתיבול:

כף שמן זית
כף חומץ בלסמי
1 מיץ מתפוז סחוט
קורט מלח

לערבב את הכל ולהתענג על הסלט הבריא והטעים!

רחלי קורנבר בן-שלום, תזונאית הבית של לאנץ טיים
דבר התזונאית

רחלי קורנברג בן שלום

דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא למגוון גילאים – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים.

יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם.

בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.

  • דיאטנית קלינית, בוגרת תואר ראשון במדעי התזונה (B.Sc) של מכללת תל חי והכשרה מעשית של משרד הבריאות
  • מנחת קבוצות בשילוב אמנויות  – מטעם הבי"ס לעבודה סוציאלית של אוניברסיטת בר אילן
  • נאמן תברואת מזון – מטעם מכללת רימונים

אני מאמין:
״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.

רוצים להישאר מעודכנים?

הירשמו לניוזלטר ותיהנו מתוכן איכותי

מטה החברה: היובלים 11, הוד השרון
מרכז המבקרים: הענבר 6, אזה"ת ברקן
שרות לקוחות: 09-7690600

דברו איתנו

דילוג לתוכן