דילוג לתוכן
פלפלים צבעוניים
חגיגת צבעים בצלחת

חגיגת צבעים בצלחת

על בסיס הטרנד הארצי הכובש 'ערב מגשים לפי צבע', מציעה רחלי ערב מגשים לילדים. רעיון פשוט אך מקסים, לפיו כל ילד\ה מביא\ה מגש עם מאכלים בצבע מסוים, וביחד יוצרים קשת קולינרית מרהיבה, שמעודדת את הילדים לטעום מגוון רחב של מיני מזון.

אנחנו בהחלט "אוכלים עם העיניים". לוויזואליזציה של האוכל יש השפעה על ההעדפות והרגלי האכילה שלנו. עם זאת, הצבעים השונים של האוכל הם לא רק עניין של אסתטיקה. כל צבע מייצג קבוצות שונות של פיטוכימיקלים – חומרים צמחיים, המעניקים לפירות ולירקות את צבעם. לכל צבע ישיתרונות בריאותיים ייחודיים ושונים.

קשת של בריאות: למה חשוב לאכול 5 צבעים ביום?

משרד הבריאות ממליץ על צריכה יומית של פירות וירקות בחמישה צבעים שונים. כל צבע מייצג נוגדי חמצון וויטמינים שונים החיוניים להתפתחות תקינה:
אדום מסייע לבריאות הלב;
כתום וצהוב תורמים לחיזוק מערכת החיסון ומסיייםע במניעת סרטן;
ירוק – מועיל לראייה תקינה ולחיזוק העצמות;
כחול-סגול משפר זיכרון וקוגניציה. "אנטיאייג'ינג";
לבן תורם לחיזוק המערכת החיסונית.

 

טרנד המגשים

אפשרי גם בגירסה הבריאה!

צבע אדום:
כוסיות ברד-אבטיח": שייק מאבטיח, קוביות קרח ומעט נענע.
סלט תותים ואבטיח: תותים ואבטיח חתוכים לקוביות עם מעט נענע קצוצה ומיץ לימון.
מיני פיצות מעגבניות: פרוסות עגבנייה מכוסות מעט גבינה צהובה מגורדת ואורגנו, אפויות בתנור.
שיפודי פלפל אדום ועגבניות שרי קלויות: קוביות פלפל אדום קלוי ועגבניות שרי בתנור, עם מעט שמן זית ותבלינים.

צבע כתום וצהוב:
כוסות פירה: פירה בטטה ותפו"א.
פוקצ'ה תירס: מאפה קמח מלא עם תירס.
פרוסות מנגו ואננס\בננה מסודרות בצורת פרח על צלחת.
קאפקייקס גזר ללא סוכר – עשויים מגזר, קמח מלא, וקינמון.

צבע ירוק
טוסט אבוקדו: אבוקדו מעוך עם מעט לימון ומעט שמן זית על קרקר או טוסט חיטה מלאה.
פסטה ירוקה: פסטה מחיטה מלאה מעורבבת עם פסטו, תרד ואפונה.
שיפודי מלפפון ומוצרלה: קוביות מלפפון ומוצרלה לסירוגין, עם עלי בזיליקום.
מאפינס ירוק: מאפינס ברוקולי עם קמח מלא וגבינות.

צבע סגול וכחול
סלט כרוב סגול מתוק: כרוב סגול קצוץ דק עם חמוציות ורוטב ויניגרייט הדרים מתקתק.
צ'יפס סלק: מקלות סלק אפויים בתנור לצד מטבל טחינה סגלגלה  (טחינה שנטחנה בנינג'ה עם כמה קוביות סלק מבושל).
שיפודי אוכמניות וענבים סגולים.
מוס אסאי: שכבות של קרם אסאי עם יוגורט, מעוטר בפירות יער טריים.

צבע לבן

גרגירי חומוס קלויים בתנור: גרגירי חומוס מוכנים, קלויים קלות בתנור, עם שמן זית ומלח.
פרחי כרובית אפויים: מאדים כרובית שלמה ואז אופים בתנור עם שמן זית ומלח.
לביבות תפו"א ובצל: לביבות חנוכה קלאסיות, אפויות בתנור.
טארטלטים אגסים: טארט אישי של בצק שקדים עם אגסים לקישוט.

 

רעיונות הגשה מקוריים למשקיענים

מגש "קשת בענן"

סידור כל המאכלים, בשלל צבעים, בצורת קשת על מגש גדול.

חיות מפירות וירקות

צב: חצי אבוקדו כשריון, ראש מביצה קשה, רגליים מגזר.
פרפרים: פרוסות תפוח לכנפיים ונקודות מאוכמניות.
תרנגולות: ביצה קשה עם כרבולת ומקור מגזר ועיניים מפרג.
קיפודים: חצאי אגסים עם "קוצים" ממקלות גזר

דבר התזונאית

רחלי קורנברג בן שלום

דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא למגוון גילאים – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים.

יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם.

בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.

  • דיאטנית קלינית, בוגרת תואר ראשון במדעי התזונה (B.Sc) של מכללת תל חי והכשרה מעשית של משרד הבריאות
  • מנחת קבוצות בשילוב אמנויות  – מטעם הבי"ס לעבודה סוציאלית של אוניברסיטת בר אילן
  • נאמן תברואת מזון – מטעם מכללת רימונים

אני מאמין:
״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.

רוצים להישאר מעודכנים?

הצטרפו לקהילת ההורים של לאנץ טיים

מטה החברה: היובלים 11, הוד השרון
מרכז המבקרים: הענבר 6, אזה"ת ברקן
שרות לקוחות: 09-7690600

דברו איתנו