פיתה עם קציצות וירקות
פיתה ללא גלוטן

פיתה ללא גלוטן

מתאימה במיוחד פסח!

את הפיתה נמצא במגוון גרסאות בעולם, עם או בלי הכיס המיועד למילוי .. יש את הסאלוף התימני, הלאפה העיראקית , הצ'אפטי ההודי, הטורטייה המקסיקנית ועוד. בדרך כלל נפוץ הקונספט של לחם שטוח שעשוי מקמח חיטה ושמרים. הפעם, גם לקראת החג, הינה כמה מתכונים לפיתה לל"ג (ללא גלוטן) מושלמת, חגיגית וכשרה לפסח

פיתה כוסמת-קינואה  (ניתן גם להחליף את הקינואה בעדשים ירוקות)

  1. משרים ללילה קינואה וכוסמת ירוקה (בנפרד). מסננים ושוטפים.
  2. לוקחים כוס קינואה מושרת, כוס כוסמת ירוקה, (אפשר גם לקחת רק כוסמת ירוקה ולא לשלב עם קינואה ) כוס מים, כפית מלח, ולמי שמעוניין אפשר להוסיף כפית סודה לשתייה וקצת עלי זעתר/ טימין טריים. טוחנים במג'ימקס עד קבלת מרקם חלק.
  3. בוזקים שמן זית במחבת נון סטיק וכשהיא חמה מוזגים שלולית בגודל פיתה למחבת. הופכים צד רק כשהפיתה נפרדת קלות מהמחבת.

 

פיתה עדשים כתומות

  1. מערבבים כוס וחצי קמח עדשים כתומות עם 2/3 כוס מים, חצי כפית מלח וכף שמן זית.
  2. מרדדים כדורי בצק לצורת פיתה, בוזקים שמן זית במחבת נון סטיק וכשהיא חמה מניחים את הבצק. הופכים צד רק כשהפיתה נפרדת קלות מהמחבת.

 

ניתן להוסיף לפיתות עשבי תיבול, בצל, תבלינים… וכל תוספת שנראית לכם מתאימה. עכשיו כשיש לנו 2 גירסאות  לפיתה ללא גלוטן, אפשר לאכול אותה ככה, עם ממרח או תבשיל, או להשתמש במצע הפיתה להכין פיצה, או פיתה-קראנץ' אפויה עם שמן זית וזעתר בתנור. ולהשלמת החגיגה – הנה כמה רעיונות מטריפים לממרחים כשרים לפסח »

רחלי קורנבר בן-שלום, תזונאית הבית של לאנץ טיים
דבר התזונאית

רחלי קורנברג בן שלום

דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא למגוון גילאים – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים.

יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם.

בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.

  • דיאטנית קלינית, בוגרת תואר ראשון במדעי התזונה (B.Sc) של מכללת תל חי והכשרה מעשית של משרד הבריאות
  • מנחת קבוצות בשילוב אמנויות  – מטעם הבי"ס לעבודה סוציאלית של אוניברסיטת בר אילן
  • נאמן תברואת מזון – מטעם מכללת רימונים

אני מאמין:
״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.

רוצים להישאר מעודכנים?

הירשמו לניוזלטר ותיהנו מתוכן איכותי

דילוג לתוכן