מעורב ירושלמי

מעורב ירושלמי

לכבוד יום ירושלים בשבוע הבא, במילה על האקלים הקולינרי של העיר המיוחדת הזאת

ירושלים מתאפיינת במגוון רחב וססגוני של דתות, עדות ותרבויות. ובהתאם, ניתן למצוא ברחבי העיר הכל מהכל גם מבחינה קולינרית. רבים מייחסים למונח "אוכל ירושלמי" מאפיינים של מזון אותנטי, מסורתי וביתי, המשתמש תדיר בחומרי גלם מקומיים. מכל המאכלים עם ניחוח ירושלמי, כמו הקובה, עלי הגפן, החומוס, החמין, הקוגל  והבייגלה, רק במאכל אחד גם שמה של העיר מוזכר בשם המנה: המעורב הירושלמי.

בגרסה הקלאסית מדובר באוכל רחוב בפיתה. עם הזמן קיבלה המנה כל מיני טוויסטים וכיוונים חדשים, והיום נמצא את המנה במסעדות ברחבי העיר, בגרסאות שונות, גם מפונפנות יותר או פחות.

בוורסיה המסורתית מדובר במנה המבוססת על חלקים שונים של עוף והודו על פלנצ'ה לוהטת. לאחרונה נתקלתי בגרסה של המנה דווקא עם… דג. ולהפתעתי, הטעם של המנה, בעיני לפחות, עלה על טעם המנה המקורית.

אז עבור מי שרוצים לגוון, קבלו גרסה אחרת של המעורב:

מטגנים 2 בצלים פרוסים לטבעות עם שמן זית על אש קטנה עד הזהבה קלה, מוסיפים מעט מלח, פטריות, 500 גר' סלמון טרי חתוך לקוביות ותיבול  – סומק, כמון, פפריקה, קארי, מלח ופלפל.

אפשר להוסיף לתיבול עמבה לחובבי הז'אנר, ומעל לפזר בצל ירוק או פטרוזיליה.

אפשר להשתמש בדג אחר (למשל מוסר או לברק) ולא רק בסלמון, וגם לערבב כמה סוגי דג.

רחלי קורנבר בן-שלום, תזונאית הבית של לאנץ טיים
דבר התזונאית

רחלי קורנברג בן שלום

דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא למגוון גילאים – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים.

יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם.

בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.

  • דיאטנית קלינית, בוגרת תואר ראשון במדעי התזונה (B.Sc) של מכללת תל חי והכשרה מעשית של משרד הבריאות
  • מנחת קבוצות בשילוב אמנויות  – מטעם הבי"ס לעבודה סוציאלית של אוניברסיטת בר אילן
  • נאמן תברואת מזון – מטעם מכללת רימונים

אני מאמין:
״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.

רוצים להישאר מעודכנים?

הירשמו לניוזלטר ותיהנו מתוכן איכותי

דילוג לתוכן