צלחת ניוקי ביתי כשר לפסח
כשלפ בנוסח איטלקי

כשלפ בנוסח איטלקי

אוכל איטלקי, כשר לפסח וללא גלוטן. יש דבר כזה! כמה מילים על הקונספט, וכמובן שלא נשאיר אתכם בלי מתכונים.

פסח במטבח

בחג המצות מתזכרים את סיפור האפייה במדבר, שלא הצליחה, עקב לחץ הזמן בעת המנוסה ממצרים. מאז אנחנו נוהגים להפרד בימי החג מכל בצק שתפח או יכול לתפוח. ואת מקום החמץ תופסות המצות.

החמץ מוגדר באופן בסיסי כמזון העשוי מבצק מאחד מחמשת מיני דגן, שהחמיץ. הדגנים הם חיטה, שעורה, כוסמין, שיבולת שועל ושיפון.

חלקו של הגלוטן

גלוטן הוא חלבון שנמצא בדגנים רבים, כמו חיטה , שעורה ושיפון. נמצא אותו לעיתים גם ברטבים וציפויים, בנקניקיות ובמוצרים מעובדים רבים.

הוא למעשה הרכיב המקשר שאחראי על התכונות האלסטיות והמבניות בבצק. כשאנו לשים בצק, החלבונים של הגלוטן יוצרים רשת אלסטית שמאפשרת לגזים להיות מוחזקים בתוך הבצק. כך הוא תופח ומקבל מרקם רך ונפוח.

בגופם של אנשים עם צליאק, הגלוטן גורם לתגובה דלקתית במעיים. אבל זה כבר לכתבה אחרת…

הבטחנו איטליאנו

בישראל – אמרנו אוכל איטלקי – אמרנו פיצות ופסטות למיניהן. שעל פניו, פחות רלוונטיות בפסח. אז תתפלאו, אבל בחג, וגם במהלך כל השנה, אפשר להכין אותם בקלות, בגרסה כשרה וללא גלוטן. נשתמש בתחליפים לקמח חיטה. כמו קמח תפוחי אדמה, קמח שקדים, קמח אורז, קמח שעועית, קמח תירס  ועוד. אם רוצים חיים יותר קלים – ניתן לרכוש תערובות מוכנות מראש של קמחים שונים.

אבל יש גם דרך מאוד פשוטה ומהירה להכין פסטה ביתי ומיוחדת, בשלושה צבעים, כשרה לפסח, שהיא גם בריאה במיוחד.

פסטה ירקות בשלושה צבעים

שוטפים 2 זוקיני, 2 גזר ו-חצי דלעת. מקלפים.
באמצעות קולפן ירקות, או עם סכין חדה – במיומנות ובזהירות, יוצרים "שערות" או רצועות דקות.
מחממים מחבת עם שמן זית.
מטגנים 2-3 דקות.
מתבלים במלח, פלפל ותבלינים, ומוסיפים איזה רוטב שאוהבים.

ועוד מתכון איטלקי קלאסי לכל השנה:

ניוקי

מצרכים:
1 ק"ג תפוחי אדמה
2 ביצים
1/2  כוס קמח תירס
מלח ופלפל

הכנה:
מבשלים תפוחי אדמה ומועכים.
מוסיפים ביצים וקמח תירס.
יוצרים כדורים קטנים (אפשר בידיים ואפשר לפרוס באמצעות קלף).
מבשלים במים רותחים.
מגישים עם רוטב שאוהבים.

דבר התזונאית

רחלי קורנברג בן שלום

דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא למגוון גילאים – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים.

יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם.

בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.

  • דיאטנית קלינית, בוגרת תואר ראשון במדעי התזונה (B.Sc) של מכללת תל חי והכשרה מעשית של משרד הבריאות
  • מנחת קבוצות בשילוב אמנויות  – מטעם הבי"ס לעבודה סוציאלית של אוניברסיטת בר אילן
  • נאמן תברואת מזון – מטעם מכללת רימונים

אני מאמין:
״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.

רוצים להישאר מעודכנים?

הצטרפו לקהילת ההורים של לאנץ טיים

מטה החברה: היובלים 11, הוד השרון
מרכז המבקרים: הענבר 6, אזה"ת ברקן
שרות לקוחות: 09-7690600

דברו איתנו

דילוג לתוכן