המגזין › דבר התזונאית ›
העניין עם קליית הפיצוחים – אמת או מיתוס? מומלץ או לא כדאי לקלות? אז נתחיל בשורה התחתונה. לאגוזים טבעיים, שאינם קלויים, יש ערך תזונתי גבוה יותר מלפיצוחים קלויים ולכן הם עדיפים. ואף על פי כן, בהשוואה לחטיף תעשייתי, גם לפיצוחים הקלויים יש ערך תזונתי לא רע בכלל. והנה ההסבר.
בתהליך הקלייה חומצות השומן שבאגוזים עלולות להיפגע ולהתחמצן באופן חלקי. אך עדיין חלק מהערך תזונתי ישמר. סיבים תזונתיים, למשל, כמו גם המינרלים והחלבון שבהם – לא נהרסים בחימום.
חשוב לשים לב שבאגוזים, בין אם קלויים ובין אם לאו, יש ערך קלורי גבוה. לכן מומלץ לשלבם בתפריט השבועי באופן מתון.
לזמן הקלייה וכמות המלח המוספת יש חשיבות גדולה כאשר אנו בוחנים את ערכו התזונתי של המוצר. לכן הכנה ביתית של אגוזים קלויים היא מאוד מומלצת. בהכנה ביתית אנו יכולים לאפות את האגוזים על חום נמוך ובכך לפגוע פחות בערכיו התזונתיים. וכמובן שאנחנו יכולים לשלוט על כמויות המלח במנה.
אז קבלו מתכון. מתכונצ'יק. יותר עצה, בעצם. איך להכין פיצוחים בבית.
הכינו מיקס אגוזים: פקאנים, מלך, שקדים, קשיו, פיסטוקים וכדומה.
הכינו מי מלח מכוס מים חמים וכפית מלח. שימו את מיקס האגוזים בקערית וערבבו עם מי המלח. ערבבו היטב וסננו את המים.
הניחו בתבנית שטוחה ע"ג נייר אפייה.
אפו בחום של כ- 100 מעלות למשך כשעה וחצי. ערבבו מידי פעם.
מומלץ להוציא את האגוזים כשהם יבשים לגמרי. וחשוב ממש לשים לב שהם לא נשרפים.
טו בשבט שמח!
דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא למגוון גילאים – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים.
יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם.
בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.
אני מאמין:
״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.
רוצים להישאר מעודכנים?
הירשמו לניוזלטר ותיהנו מתוכן איכותי
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד"ש
© כל הזכויות שמורות לאנץ' טיים 2021
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד השרון | 09-7690600 | office@lunch-time.co.il
דברו איתנו