פיצה על טורטיה
יום הפיצה

יום הפיצה

השבוע חל יום הפיצה הבינלאומי. באמת, ב 9.2! בעיניי – מימי האזכור המוצדקים שבלוח השנה. כי מי לא אוהב פיצה? אני די בטוחה שאין כאלו… אז לכבוד היום הגדול הנה מתכון פשוט לפיצה על טורטייה, שהילדים יכולים להכין לבד וליהנות מהעשייה ומהתוצאה. ברור שלא המצאתי את הקונספט של פיצה על בצק כלשהו. אבל זו, בדיוק ככה, החביבה על החבר’ה אצלנו בבית. שיהיה לכולנו יום פיצה שמח

ולמה טורטייה?

הטורטיה היא סוג של לחם / פיתה ללא תפיחה, אשר מגיעה במקור מדרום אמריקה. שם מכינים אותה מקמח תירס. היום, בעידן הגלובלי, ניתן למצוא אותן בכל סופרמרקט. כמובן שחוץ מטורטייה מקמח תירס או מקמח לבן, אפשר למצוא גם מחיטה מלאה או מכוסמת. בשלל גירסאות, יותר מעובדות או פחות. קיימים גם המון מתכונים ברשת להכנה ביתית. גם בגרסאות הבריאות יותר.

אז יאללה, לקרוא לילדים

לוקחים טורטיה. אני ממליצה מקמח מלא, אבל אפשר גם אחר, כמובן. מורחים עליה רסק עגבניות עם קצת שום. אני אוהבת להשתמש ברסק פשוט ולהוסיף לו שן שום שאני כותשת. מעל מניחים מוצרלה וירקות מגוונים.

אופים בתנור ב180° כ-12 דקות עד שצידי הטורטייה נהיים קריספיים וקצת חומים.

בתאבון!

רחלי קורנבר בן-שלום, תזונאית הבית של לאנץ טיים
דבר התזונאית

רחלי קורנברג בן שלום

דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא למגוון גילאים – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים.

יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם.

בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.

  • דיאטנית קלינית, בוגרת תואר ראשון במדעי התזונה (B.Sc) של מכללת תל חי והכשרה מעשית של משרד הבריאות
  • מנחת קבוצות בשילוב אמנויות  – מטעם הבי"ס לעבודה סוציאלית של אוניברסיטת בר אילן
  • נאמן תברואת מזון – מטעם מכללת רימונים

אני מאמין:
״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.

רוצים להישאר מעודכנים?

הירשמו לניוזלטר ותיהנו מתוכן איכותי

מטה החברה: היובלים 11, הוד השרון
מרכז המבקרים: הענבר 6, אזה"ת ברקן
שרות לקוחות: 09-7690600

דברו איתנו

דילוג לתוכן