מעדן גבינה מוקצפת לשבועות

מעדן גבינה מוקצפת לשבועות

מוצרי חלב פופולריים מאוד בקרב ילדי ישראל. בייחוד מעדני החלב למיניהם, יוגורטים עם או  בלי פירות ומעדנים ממותקים בסוכר או תחליפי סוכר. המובילים הם טעמי השוקולד, הוניל והתות. הילדים מגלים חיבה כמובן גם לתוספות אטרקטיביות כמו סוכריות, עדשים משוקולד, גרנולה ועוד. מעדני חלב מכילים לרוב כמות גבוהה של סוכר. חלקם גם מכילים כמות נאה של חלבון וסידן. כך – מעדן גבינה מוקצפת סטנדרטי במדף יכיל כ-2.5 כפיות סוכר, 86 מ"ג סידן ו- 5.5 גרם חלבון ב-100 גרם. מעדן וניל סטנדרטי יכיל 4.25 כפיות סוכר, 125 מ"ג סידן ו- 2.6 גרם חלבון ב-100 גרם.

על מנת לצמצם את כמויות הסוכר ולמקסם את כמויות החלבון והסידן ניתן להכין לבד, בבית. אז הנה מתכון למעדן גבינה ביתי, קל להכנה ועשיר במיוחד בחלבון.

המצרכים (למנה בודדת):

4 כפות גבינה
2 כפיות אינסטנט פודינג וניל (לפי הטעם- אפשר גם פחות)
כף יוגורט

אפשרויות לתוספות:

  • מחית פרי \ קוביות פרי טרי
  • גרנולה\  דגני בוקר
  • אגוזים, קוקוס…

אופן ההכנה:

מקציפים הכל במיקסר במשך כ-5 דקות.
אפשר להוסיף כמה טיפות תמצית וניל.
מעבירים למקרר ל-4 שעות ומגישים עם תוספות.

רחלי קורנבר בן-שלום, תזונאית הבית של לאנץ טיים
דבר התזונאית

רחלי קורנברג בן שלום

דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא למגוון גילאים – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים.

יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם.

בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.

  • דיאטנית קלינית, בוגרת תואר ראשון במדעי התזונה (B.Sc) של מכללת תל חי והכשרה מעשית של משרד הבריאות
  • מנחת קבוצות בשילוב אמנויות  – מטעם הבי"ס לעבודה סוציאלית של אוניברסיטת בר אילן
  • נאמן תברואת מזון – מטעם מכללת רימונים

אני מאמין:
״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.

רוצים להישאר מעודכנים?

הירשמו לניוזלטר ותיהנו מתוכן איכותי

מטה החברה: היובלים 11, הוד השרון
מרכז המבקרים: הענבר 6, אזה"ת ברקן
שרות לקוחות: 09-7690600

דברו איתנו

דילוג לתוכן