ילדה אוכלת אבטיח
ירוק בחוץ אדום בפנים

ירוק בחוץ אדום בפנים

ללא ספק הוא הפרי הכי קייצי, עסיסי, פופולארי וזו לא חגיגה ישראלית של החופש הגדול בלעדיו. האבטיח. אוגוסט זה החודש שלו, ובחודש זה חל באמת גם יום האבטיח העולמי.
האם הוא "סתם מלא במים וסוכר" או שמא עתיר בערכים תזונתיים?

הנה 5 עובדות עליו שאולי לא ידעתם וגם הצעת הגשה בול לילדים:

  • האבטיח באמת "מלא במים", ליתר דיוק מעל 90% מים. יותר מרוב הפירות. הוא עשיר מאוד גם בסיבים תזונתיים, ולכן מאוד משביע. נוסף על כך, בגלל תכולת המים הגבוהה שבו, הוא גם מסייע להגדלת כמות הנוזלים היומית ותורם למניעת התייבשות, מה שחושב בעיקר בימי הקיץ החמים.
  • לאבטיח ערך תזונתי גבוה, והוא עשיר באשלגן (תורם למניעת לחץ דם גבוה ומחלות לב), ויטמין C (אנטיאוקסידנט חזק בעל תפקיד משמעותי במערכת החיסון ותורם לבריאות העור, השיניים, החניכיים וכלי הדם), בטא קרוטן (אנטיאוקסידנט חזק אשר מסייע לגוף בייצור ויטמין A), ציטרולין (חומצה אמינית התורמת לבריאות הלב וכלי הדם ולזרימת דם תקינה) וליקופן.
    הליקופן הוא אנטיאוקסידנט חזק הנמצא בירקות ופירות בעלי גוון אדום כמו פלפל אדום, עגבניות, פפאיה ואשכולית אדומה ונותן להם את הגוון האדום. מחקרים רבים מצאו קשר בין צריכת ליקופן להפחתת סיכון לחלות במחלות לב וכלי דם, סוגי סרטן שונים, מסייע להפחתת לחץ דם ומסייע לעוד תהליכים רבים בגוף.
    ככל שהאבטיח אדום יותר, כך הוא מכיל יותר ליקופן – אז בחרו אותו לפי הצבע וכמובן גם הטעם.
  • כמו שבארץ נהוג לאכול ירקות חמוצים כגון מלפפון, כרובית וגזר, יש ארצות מסוימות בהן נהוג לאכול אבטיח מוחמץ. המתכון די דומה: פרוסות אבטיח מושרה במי מלח עם שום ותבלינים, ולאחר 3 ימים יש לנו אבטיח מוחמץ. שווה לנסות.
  • רעבים בין הארוחות? כוס אבטיח עם גביע יוגורט, גבינת ריקוטה, צפתית או קוביות בולגרית (עדיף עם אחוז שומן נמוך ומליחות עדינה) מהווה ארוחת ביניים נהדרת ומזינה.

רעבים בין הארוחות?
כוס אבטיח עם גביע יוגורט, גבינת ריקוטה, צפתית או קוביות בולגרית (עדיף עם אחוז שומן נמוך ומליחות עדינה) מהווה ארוחת ביניים נהדרת ומזינה.

רחלי קורנבר בן-שלום, תזונאית הבית של לאנץ טיים
דבר התזונאית

רחלי קורנברג בן שלום

דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא למגוון גילאים – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים.

יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם.

בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.

  • דיאטנית קלינית, בוגרת תואר ראשון במדעי התזונה (B.Sc) של מכללת תל חי והכשרה מעשית של משרד הבריאות
  • מנחת קבוצות בשילוב אמנויות  – מטעם הבי"ס לעבודה סוציאלית של אוניברסיטת בר אילן
  • נאמן תברואת מזון – מטעם מכללת רימונים

אני מאמין:
״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.

רוצים להישאר מעודכנים?

הצטרפו לקהילת ההורים של לאנץ טיים

מטה החברה: היובלים 11, הוד השרון
מרכז המבקרים: הענבר 6, אזה"ת ברקן
שרות לקוחות: 09-7690600

דברו איתנו

דילוג לתוכן