המגזין › דבר התזונאית › מתכון לרוגלעך
שוב תחושה נעימה של שגרה ברוכה. אפשר לחגוג, בקטנה, עם משהו שגרתי ליד הקפה שלנו וליד השוקו של הילדים. כי לפעמים אין כמו מאפה טוב, ללב ולנשמה.
הבעיה עם מרבית המאפים הקנויים היא בערכים התזונתיים. אפילו המתוקים שביניהם מכילים הרבה מלח. בקוראסון גדול בודד, למשל, יש כ-40% מכמות הנתרן המומלצת לצריכה יומית! גם בגזרת שומן הטראנס והשומנים המוקשים או מוקשים חלקים, המצב לא מציאה. כי שימוש של בתי מאפה במרגרינה הוא זול, ונותן פתרון למוצר פרווה. בקיצור, נמצא שם בדרך כלל כמויות גבוהות של סוכר, שומן, קמח לבן, חומרי שימור ועוד חומרים שלא ממש מומלצים לצריכה.
אז הנה מתכון לרוגלעך בגרסה ביתית מפנקת. גרסה מופחתת במרכיבים הלא בריאים שמקובל להשתמש בהם. ועדיין – מומלץ לצרוך במידה, כמובן.
המרכיבים לבצק
½3 כוסות קמח כוסמין מלא/לבן (רצוי מעורב)
3/4 כוס חלב / מים
1 כף שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
2 ביצים
100 גרם חמאה רכה (או 1/3 כוס שמן זית)
קורט מלח
מילוי
1/3 כוס קקאו
3/4 כוס סוכר חום כהה
150 גרם חמאה רכה
כפית שטוחה קינמון
כף מים
מילוי בגירסה בריאה יותר:
מערבבים חצי כוס טחינה משומשום מלא וחצי כוס סילאן
אופן ההכנה
לשים את מצרכי הבצק כ-7 דקות (עדיף במיקסר).
מכסים ומתפיחים כחצי שעה ואז מעבירים למקרר ללילה.
מחלקים את הבצק ל-4 כדורים. מכינים את המילוי.
מרדדים את הבצק לעיגול ומורחים את המילוי.
חותכים למשולשים מאורכים (כמו פיצה) ומגלגלים.
ממבישים בביצה ואופים בתנור שחומם ל 170 מעלות, 30-40 דקות.
דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא למגוון גילאים – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים.
יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם.
בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.
אני מאמין:
״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.
רוצים להישאר מעודכנים?
הירשמו לניוזלטר ותיהנו מתוכן איכותי
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד"ש
© כל הזכויות שמורות לאנץ' טיים 2021
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד השרון | 09-7690600 | office@lunch-time.co.il
דברו איתנו