
המגזין › דבר התזונאית ›
חג השבועות הוא הזדמנות מצוינת לחבר את הילדים למסורת, דרך הכנה משותפת של מוצרי חלב. הכנת לבנה ביתית היא קלה וחווייתית, התוצר בריא, והעיקר – אפשר בקלות לשתף את הילדים בעשייה.
לבנה ביתית מכילה פרוביוטיקה טבעית, עשירה בחלבון איכותי ובסידן. אין בה חומרי שימור או תוספים מלאכותיים אחרים. בנוסף, היא קלה לעיכול בגלל כמות נמוכה של לקטוז ביחס לגבינה למשל. בכף לבנה יש כ-2 גרם חלבון ו-30 מ"ג סידן.
מה צריך:
איך מכינים:
מערבבים את היוגורט עם המלח בקערה.
מרפדים מסננת בבד הגבינה ומניחים מעל קערה עמוקה.
שופכים את היוגורט המומלח לתוך המסננת.
מקפלים את קצוות הבד מעל היוגורט וסוגרים.
מניחים את המסננת מעל קערה (ללא מגע ביניהן), ונותנים למים לטפטף לקערה אז שמסתיים הטפוף לאחר מספר שעות.
בתום הסינון, מעבירים את הלבנה לקערה ומתבלים בשמן זית וזעתר.
דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא למגוון גילאים – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים.
יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם.
בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.
אני מאמין:
״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.
רוצים להישאר מעודכנים?
הצטרפו לקהילת ההורים של לאנץ טיים
כדי לספק חוויית משתמש מיטבית, אנו משתמשים בטכנולוגיות כמו קובצי Cookie כדי לאחסן ו/או לגשת למידע על מאפייני הגלישה. הסכמה לטכנולוגיות אלו תאפשר לנו לעבד נתונים כגון התנהגות גלישה או מדדים ייחודיים באתר זה. אי הסכמה או ביטול הסכמה עלולים להשפיע לרעה על תכונות ותפקודים מסוימים של האתר.
דברו איתנו