המגזין › דבר התזונאית ›
החלטתם ללכת על ארוחה בשרית בערב, אבל אין לכם הרבה זמן להתעסק עם זה? הנה כמה רעיונות למנות בשריות זריזות ממש, שאפשר להחזיק במקפיא, לשלוף ולחמם בשעת הצורך:
שווארמה
חותכים לרצועות קטנות בשר טרי מחזה עוף, הודו או פרגיות. מתבלים בפפריקה, כמון, מלח, סומק, ומקפיאים בקופסאות זכוכית לפי גודל המנה שרוצים.
לאחר ההפשרה מקפיצים בצל לבן או סגול במחבת, מקרמלים על אש בינונית תוך ערבוב, מוסיפים את הבשר ומוסיפים תבלינים לפי טעם.
טוויסט אפשרי – ניתן לעשות את ה"שווארמה" באותה דרך עם דג סלמון.
שניצלים
חזה עוף טרי פרוס דק – מכינים מראש עם התיבול שאוהבים, ומקפיאים ללא טיגון. לאחר הפשרה אופים או מטגנים. אם האפייה יכולה "לעבור" אצל הילד – עדיף בהרבה. מנה בריאה שתרגיל גם את החך של הילד לשניצל בריא יותר.
פסטה בולונז בסיר אחד
מטגנים בצל ושום, בשר טחון (500 גרם) ותבלינים. מוסיפים כ-4 כוסות מים ו4 כפות מחית עגבניות. לאחר ההרתחה מוסיפים את הפסטה, מרתיחים שוב ואז מבשלים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שהפסטה עשויה במידה האהובה עליכם.
סטייק דק
קונים מראש סטייק פרוס דק דק, חותכים לרצועות ומקפיאים. לאחר הפשרה מטגנים בצל ומקפיצים את רצועות הסטייק.
ארוחת המבורגר
קונים תערובת בשר להמבורגר, מכינים קציצות, מפרידים בעזרת נייר אפייה ומקפיאים. קונים גם לחמניות להמבורגר.
לפני הארוחה מוציאים את הלחמניות והבשר להפשרה. את ההמבורגר מכינים במחבת. אין שום צורך להוסיף שמן – השומן שבבשר יעשה את העבודה. ניתן להכין את ההמבורגר במחבת גם ללא הפשרה מלאה.
דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא למגוון גילאים – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים.
יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם.
בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.
אני מאמין:
״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.
רוצים להישאר מעודכנים?
הירשמו לניוזלטר ותיהנו מתוכן איכותי
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד"ש
© כל הזכויות שמורות לאנץ' טיים 2021
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד השרון | 09-7690600 | office@lunch-time.co.il
דברו איתנו