המגזין › דבר התזונאית ›
כשרחלי התארגנה להכין לביבות לכבוד חנוכה הבא עלינו לטובה, היא חשבה על זה שתפוח אדמה הוא תחליף לפחמימה (ולא מהווה תחליף לקבוצת ירק כפי שנהוג לחשוב). הוא עשיר באשלגן, נוגדי חמצון, ויטמיני B ועוד. תפוח אדמה בינוני מספק אנרגיה בכמות זהה לפרוסת לחם ומומלץ לשלבו בתפריט.
אז הנה שלושה מתכונים לארוחת בזק עם תפוח אדמה מבושל. הלביבות גם כאן, כמובן.
תפו"א מעוך
דופקים בעזרת תחתית כוס כ-12 תפוחי אדמה מבושלים עם הקליפה, מסדרים על תבנית עם נייר אפייה, מזלפים שמן זית, מעט פפריקה ומלח, ואופים כ-30 דקות עד השחמה בחום בינוני.
פירה
מועכים במזלג או במועך כ-6-7 תפו"א מבושלים, מוסיפים 1/2 כוס שמן זית, מלח ופלפל. מגישים עם קישוטי בצל ירוק קצוץ.
לביבות מתפוח אדמה מבושל
מערבבים 4-5 תפו"א מבושל מעוך, 2 ביצים ,
2 כפות קמח (רצוי מלא), חצי כפית אבקת שום, מלח פלפל. אפשר ורצוי להוסיף עשבי תיבול קצוצים. אופים בתנור או מטגנים קלות בשמן זית עד להשחמה.
דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא למגוון גילאים – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים.
יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם.
בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.
אני מאמין:
״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.
רוצים להישאר מעודכנים?
הצטרפו לקהילת ההורים של לאנץ טיים
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד"ש
© כל הזכויות שמורות לאנץ' טיים 2021
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד השרון | 09-7690600 | office@lunch-time.co.il
דברו איתנו