המגזין › דבר התזונאית ›
נמצא אותה בשדה, בחורש וכמעט בכל פיסת טבע עירוני. החוביזה ('החלמית המצויה') היא אחד הצמחים הנפוצים ביותר בישראל בעונה זו. העלים שלה ממש רכים מיד לאחר הגשמים, וכיף לאכול אותם טריים. לקראת סוף האביב, כשהעלים יבשים וקשים יותר מומלץ יותר להשתמש בהם בבישולים. קבלו מתכון קטן להכנת חביתת חוביזה טעימה ובריאה.
עיקרי הרווח התזונתי:
עלי החוביזה עשירים מאוד בסיבים תזונתיים התורמים לאיזון מערכת העיכול ולתחושת שובע. הם עשירים בויטמין A, חומצה פולית וברזל. לחוביזה יש גם שימושים רבים ברפואה המסורתית.
מערבבים הכל, שמים במחבת משומנת בשמן זית על אש נמוכה ומטגנים משני הצדדים.
דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא למגוון גילאים – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים.
יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם.
בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.
אני מאמין:
״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.
רוצים להישאר מעודכנים?
הירשמו לניוזלטר ותיהנו מתוכן איכותי
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד"ש
© כל הזכויות שמורות לאנץ' טיים 2021
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד השרון | 09-7690600 | office@lunch-time.co.il
דברו איתנו