שדה חוביזה
חביתת חוביזה

חביתת חוביזה

נמצא אותה בשדה, בחורש וכמעט בכל פיסת טבע עירוני. החוביזה ('החלמית המצויה') היא אחד הצמחים הנפוצים ביותר בישראל בעונה זו. העלים שלה ממש רכים מיד לאחר הגשמים, וכיף לאכול אותם טריים. לקראת סוף האביב, כשהעלים יבשים וקשים יותר מומלץ יותר להשתמש בהם בבישולים. קבלו מתכון קטן להכנת חביתת חוביזה טעימה ובריאה.

עיקרי הרווח התזונתי:
עלי החוביזה עשירים מאוד בסיבים תזונתיים התורמים לאיזון מערכת העיכול ולתחושת שובע. הם עשירים בויטמין A, חומצה פולית וברזל. לחוביזה יש גם שימושים רבים ברפואה המסורתית.

חביתה עם עלי חוביזה
  • חופן עלי חוביזה קצוצים דק (כ-15 עלים)
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח מלא
  • קורט מלח
  • תוספות לאוהבי השדרוגים – חצי בצל, 2 שיני שום כתושות, כורכום ופפריקה.

מערבבים הכל, שמים במחבת משומנת בשמן זית על אש נמוכה ומטגנים משני הצדדים.

רחלי קורנבר בן-שלום, תזונאית הבית של לאנץ טיים
דבר התזונאית

רחלי קורנברג בן שלום

דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא למגוון גילאים – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים.

יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם.

בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.

  • דיאטנית קלינית, בוגרת תואר ראשון במדעי התזונה (B.Sc) של מכללת תל חי והכשרה מעשית של משרד הבריאות
  • מנחת קבוצות בשילוב אמנויות  – מטעם הבי"ס לעבודה סוציאלית של אוניברסיטת בר אילן
  • נאמן תברואת מזון – מטעם מכללת רימונים

אני מאמין:
״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.

רוצים להישאר מעודכנים?

הירשמו לניוזלטר ותיהנו מתוכן איכותי

מטה החברה: היובלים 11, הוד השרון
מרכז המבקרים: הענבר 6, אזה"ת ברקן
שרות לקוחות: 09-7690600

דברו איתנו

דילוג לתוכן