המגזין › דבר התזונאית ›
הלביבה היא מהמאכלים האהובים עליי בחג החנוכה. היא לא חייבת להיות מטוגנת ועתירת שומן. הנה למשל מתכון ללביבות בריאות. אפויות דווקא. יתרון נוסף שלהן – ניתן, ואף מתבקש, להכין אותן עם הילדים! גם פעילות מהנה בצוותא, גם תוצר מוש וגם, כאמור, בריא. ממש נס קטן אצלכם במטבח הביתי
קילופים וערבובים
הזמינו אותם לקלף תפוחי אדמה, תנו להם לערבב את החומרים.
לרבע את העיגול
תנו להם ליצור צורות שונות של לביבות. מגן דוד, לביבות קטנות בצורת סביבון, נרות… מה שנקרא – כיד הדמיון הטובה עליהם.
הנאה
שימו מוסיקה ותהנו מההכנה!
ולמתכון:
מצרכים וערכים תזונתיים
4 תפוחי אדמה מגורדים – עשירים באשלגן ובסיבים תזונתיים
1/2 כוס שיבולת שועל טחונה דק (אפשר גם קמח שיבולת שועל) – עשיר בסיבים ותורם למרקם הלביבה
2 ביצים – עשירות בחלבון איכותי
2 כפות שמן זית – עשיר בנוגדי חמצון
מעט מלח ותבלינים
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות
מערבבים את כל החומרים
יוצרים לביבות בגדלים שונים. אפשר לפזר מעט שמן זית מתרסיס מעל
אופים כ-20 דקות עד השחמה
דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא למגוון גילאים – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים.
יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם.
בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.
אני מאמין:
״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.
רוצים להישאר מעודכנים?
הצטרפו לקהילת ההורים של לאנץ טיים
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד"ש
© כל הזכויות שמורות לאנץ' טיים 2021
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד השרון | 09-7690600 | office@lunch-time.co.il
דברו איתנו