דיאטנית קלינית – תזונאית הבית של לאנץ טיים
עכשיו חנוכה, הימים של חטא הסופגניות. עם הריבה האדומה-מתוקה המבצבצת. שאין לה כלום עם נס פח השמן, אך כחלק בלתי נפרד מהסופגניה, הפכה גם היא לסמל לא רשמי של החג. אולם בשאר ימות השנה, בין ממרח שוקולד, ממרח חלבה וממרח התמרים, הממרחים המתוקים השכיחים במטבח, נראה שהריבה קצת חלפה מן המיין סטרים ושייכת כיום בעיקר לבית של סבתא, או לארוחת בוקר בבית מלון…
ריבה מסורתית היא מוצר המיוצר מחומרים טבעיים – פירות, מיץ לימון, קליפת לימון, סוכר ולעיתים גם תבלינים מיוחדים. נכון שיש בה הרבה סוכר' אבל כל עוד אוכלים ממנה במידה על גבי פרוסת לחם, זה בסדר גמור ליהנות ממנה כממרח מתוק.
הבעיה היא שבחנויות נראה גם ריבות להן מוסיפים צבעי מאכל, חומרי טעם, חומרי שימור וחומרי קרישה – טבעיים או לא טבעיים, על מנת להגיע למרקם הג'לי. בעיני – אין צורך באף תוסף בריבה מעבר לפרי. הסוכר שבפרי בפני עצמו הוא חומר שימור נהדר והטעמים והמרקמים נפלאים.
איך נדע האם הוסיפו לריבה חומרים נוספים מעבר לפרי / ירק? מסתכלים ברכיבים ובכיתוב על גבי המוצר.
להלן מקרא מקרא ריבות לשימושכם:
רחלי קורנברג בן שלום
דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים. יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם. בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.
אני מאמין: ״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.
רוצים עוד כתבות שלנו?
פוסטים אחרונים של רחלי
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד"ש
© כל הזכויות שמורות לאנץ' טיים 2021
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד השרון | 09-7690600 | office@lunch-time.co.il
דברו איתנו