יום האנשים שלא יודעים לבשל

יום האנשים שלא יודעים לבשל

כן, יש יום כזה. בכל שנה, ב13 ביוני.  והוא עבור כל אלו שמתלוננים ששום דבר לא יוצא להם טוב, אלו שקונים אוכל טייק אוויי לעצמם או כשהם צריכים לארח. אלו שחוששים להיכנס למטבח…

אז עבורכם אותם חששני מטבח, או עבור ילדים בתחילת דרכם במטבח, ובעצם עבור כל מי שבא לו אוכל לא מתוחכם מידי. קל ומהיר להכנה, וטעים ממש. הנה 3 מתכונים בטוסטר לחיץ

עראייס בפיתה:

מערבבים בקערה- 350 גרם בשר טחון, 2-3 כפות שמן זית, חצי בצל קצוץ דק, מתבלים במעט מלח, חצי כפית פפריקה וחצי כפית כמון. אפשר גם  להוסיף חופן פטרוזיליה/כוסברה קצוצה.

חוצים 3 פיתות וממלאים את החצאים בתערובת. שמים בטוסטר לחיץ עם נייר אפייה ואחרי כ-10 דקות, כשהפסים  על הפיתה חומים, יש לנו עראייס מעולה!

תפוצ'יפס:

לוקחים 3 תפוחי אדמה, פורסים לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ. אפשר גם מעט יותר עבה, תלוי איך אתם אוהבים. שמים בקערה ומערבבים עם מעט שמן זית ומלח.

בטוסטר לחיץ, על גבי נייר אפייה, מסדרים את פרוסות התפו"א. אחרי כ-12 דקות, כשמופיעים פסים חומים על גבי תפוח האדמה, המנה מוכנה.

פיצה בטוסטר לחיץ:

מורחים רוטב פיצה מוכן או ביתי על חצי טורטייה, מפזרים מעל גבינה צהובה ותוספות (זיתים, פטריות, בולגרית…). מקפלים את הטורטייה לחצי ושמים בטוסטר על גבי נייר אפייה. כשהפסים נהיים חומים – הפיצה מוכנה.

רחלי קורנבר בן-שלום, תזונאית הבית של לאנץ טיים
דבר התזונאית

רחלי קורנברג בן שלום

דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא למגוון גילאים – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים.

יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם.

בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.

  • דיאטנית קלינית, בוגרת תואר ראשון במדעי התזונה (B.Sc) של מכללת תל חי והכשרה מעשית של משרד הבריאות
  • מנחת קבוצות בשילוב אמנויות  – מטעם הבי"ס לעבודה סוציאלית של אוניברסיטת בר אילן
  • נאמן תברואת מזון – מטעם מכללת רימונים

אני מאמין:
״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.

רוצים להישאר מעודכנים?

הירשמו לניוזלטר ותיהנו מתוכן איכותי

דילוג לתוכן