דבר התזונאית
רחלי קורנברג בן שלום
רחלי קורנבר בן-שלום, תזונאית הבית של לאנץ טיים

דיאטנית קלינית – תזונאית הבית של לאנץ טיים

החטא המתוק האולטימטיבי

הילד ממש אוהב שוקולד? אז אחרי שהדגשנו שאפשר, אבל במינון כמובן, רחלי מציעה כמה רעיונות יצירתיים לתת לו להנות מהמתוק הזה, ולדעת שהוא קיבל גם משהו טוב על הדרך

שוקולד הוא הרבה יותר ממאכל או ממתק. הוא נקשר אוטומטית לעונג, שמחה ואנרגיה. לטוב על הנשמה. מזה אלפי שנים הוא מקושר גם לבריאות, ונקרא אף "מזון האלים". ומצד שני הוא נקשר בקונוטציה שלילית של חטא מתוק.

מחקרים עדכניים קושרים אכילת כמות קטנה של שוקולד מידי יום  לבריאות הלב וכלי הדם. זאת בזכות פלבנואידים שיש במוצקי הקקאו, שמהווים נוגדי דלקת ומחזקים את כלי הדם.

ככל שטעם השוקולד יותר מריר כך הוא יכיל יותר מוצקי קקאו, ונמצא בו יותר פלבנואידים. הם נמצאים בעיקר בשוקולד מריר ופחות בשוקולד חלב. בשוקולד הלבן אין בכלל מוצקי קקאו. לכן, כדי ליהנות מיתרון הבריאות מומלץ לצרוך שוקולד עם אחוז גבוה של קקאו (מעל 70%).

מעבר לפלבנואידים, הקקאו גם עשיר במגנזיום אשר מסייע לבריאות העצם והשרירים, מערכת החיסון ומערכת והעצבים.

כמות גדולה של שוקולד מקושרת (למרבה הצער…) להשמנה ולמחלות נלוות לה, ולכן מומלץ לצרוך אותו בהגבלה (2-4 קוביות ביום). חפיסת שוקולד מריר סטנדרטית (100 גרם) מכילה כ-500 קק"ל ו-29 גרם שומן. שורת שוקולד (4 קוביות) מכילה 85 קק"ל ו-4.8 גרם שומן.

חשוב לזכור שפלבנואידים נמצאים לא רק בשוקולד מריר, אלא גם בתה, ענבים אדומים ויין אדום, אוכמניות, תות, תפוח, ברוקולי, כרוב ועוד…  כל המאכלים האלו לא מכילים תוספות סוכר ושומן.

ואם בכל זאת הילד "חולה על שוקולד", הנה כמו רעיונות להגשה עם ערך תזונתי גבוה יותר:

כדורי שוקולד עם הפתעות
טוחנים במג'ימקס עד מצב אבקה כוס וחצי אגוזים ושקדים. בנפרד ממיסים חבילת שוקולד מריר עם רבע כוס חלב. מערבבים וטובלים לקישוט בקוקוס. ניתן גם להוסיף שברי פתי בר לבלילה למי שאוהב את המרקם הקראנצ'י ויותר מתיקות

פונדו שוקולד
ממיסים שוקולד מריר עם 2 כפות שמנת או חלב. שמים בקערת הגשה וטובלים פלחי פירות טריים (בננה, תפוח, תפוז, תות…)

כוס חלב עם שוקולד
נותנים לכל ילד 2 קוביות שוקולד מריר להניח בכוס חלב חם ולהתפנק

רחלי קורנברג בן שלום

דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים. יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם. בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.

  • דיאטנית קלינית, בוגרת תואר ראשון במדעי התזונה (B.Sc) של מכללת תל חי והכשרה מעשית של משרד הבריאות
  • מנחת קבוצות בשילוב אמנויות  – מטעם הבי"ס לעבודה סוציאלית של אוניברסיטת בר אילן
  • נאמן תברואת מזון – מטעם מכללת רימונים

אני מאמין: ״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.


רוצים עוד כתבות שלנו?

פוסטים אחרונים של רחלי

מטה החברה: היובלים 11, הוד השרון
מרכז המבקרים: הענבר 6, אזה"ת ברקן
שרות לקוחות: 09-7690600

דברו איתנו

דילוג לתוכן