המגזין › דבר התזונאית ›
הסברה הרווחת מעריכה כי מקור הצ'יפס הינו בצרפת. מתכונים עם FRENCH FRIES מופיעים בספרי הבישול הצרפתיים מראשית המאה ה-18. מאידך, במקביל, גם ספרד, אנגליה ובלגיה טוענות שהצ'יפס המקורי הגיע מהן. לא נכריע כאן בסוגיה…
צ'יפס הוא מזון פשוט, די מהיר להכנה, ולכן נפוץ בעיקר במסעדות "מזון מהיר". הוא עתיר שומן (בגלל הטיגון) , בדרך כלל גם עתיר מלח, ולעיתים רבות אוכלים אותו עם רטבים, שגם הם בפני עצמם עתירי שומן וסוכר כמו מיונז וקטשופ. וזה לא הכל. צי'פס מטוגן בשמן עלול להכיל אקרילאמיד, שהוא כימיקל המזיק למערכות שונות של הגוף החי וחשוד כמסרטן. הוא נוצר במזון כתגובה לחום הגבוה והממושך.
כל אלו הופכים את הצ'יפס למאכל שאינו מומלץ.
אבל מה הוא כן? מאוד מאוד טעים. אז מה עושים? אופים!
ולמתכון:
חותכים מגוון ירקות בצורת מקלות מאורכים. מורחים עם מברשת מעט שמן זית וממליחים קלות. פורסים על תבנית שטוחה ואופים ב- 170 מעלות עד הזהבה קלה. (20-25 דקות). אפשר להגיש עם מטבל גבינה ושום / חומוס / טחינה / קטשופ..
דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא למגוון גילאים – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים.
יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם.
בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.
אני מאמין:
״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.
רוצים להישאר מעודכנים?
הירשמו לניוזלטר ותיהנו מתוכן איכותי
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד"ש
© כל הזכויות שמורות לאנץ' טיים 2021
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד השרון | 09-7690600 | office@lunch-time.co.il
דברו איתנו