ציפס מירקות שורש שונים
שיתוף ב email
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
יום הציפס הבינלאומי

יום הציפס הבינלאומי

הסברה הרווחת מעריכה כי מקור הצ'יפס הינו בצרפת. מתכונים עם FRENCH FRIES מופיעים בספרי הבישול הצרפתיים מראשית המאה ה-18. מאידך, במקביל,  גם ספרד, אנגליה  ובלגיה טוענות שהצ'יפס המקורי הגיע מהן. לא נכריע כאן בסוגיה…

צ'יפס הוא מזון פשוט, די מהיר להכנה, ולכן נפוץ בעיקר במסעדות "מזון מהיר". הוא עתיר שומן (בגלל הטיגון) , בדרך כלל גם עתיר מלח, ולעיתים רבות אוכלים אותו עם רטבים, שגם הם בפני עצמם עתירי שומן וסוכר כמו מיונז וקטשופ. וזה לא הכל. צי'פס מטוגן  בשמן עלול להכיל  אקרילאמיד, שהוא כימיקל המזיק למערכות שונות של הגוף החי וחשוד כמסרטן. הוא נוצר במזון כתגובה לחום הגבוה והממושך.

כל אלו הופכים את הצ'יפס למאכל שאינו מומלץ.

 אבל מה הוא כן? מאוד מאוד טעים. אז מה עושים? אופים!

  • משתמשים בשמן זית ביתי בכמות מדודה.
  • אופים עד הזהבה קלה. כי שריפת המזון יוצרת תגובה כימית שאינה בריאה.
  • מגוונים עם ירקות פרט לתפוח אדמה. אפשר גם עם סלק, גזר, בטטה, קישוא, קולורבי… כי כל ירק מכיל איכויות שונות.

ולמתכון:
חותכים מגוון ירקות בצורת מקלות מאורכים. מורחים עם מברשת מעט שמן זית וממליחים קלות. פורסים על תבנית שטוחה ואופים ב- 170 מעלות עד הזהבה קלה. (20-25 דקות). אפשר להגיש עם מטבל גבינה ושום / חומוס / טחינה / קטשופ..

רחלי קורנבר בן-שלום, תזונאית הבית של לאנץ טיים
דבר התזונאית

רחלי קורנברג בן שלום

דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא למגוון גילאים – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים.

יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם.

בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.

  • דיאטנית קלינית, בוגרת תואר ראשון במדעי התזונה (B.Sc) של מכללת תל חי והכשרה מעשית של משרד הבריאות
  • מנחת קבוצות בשילוב אמנויות  – מטעם הבי"ס לעבודה סוציאלית של אוניברסיטת בר אילן
  • נאמן תברואת מזון – מטעם מכללת רימונים

אני מאמין:
״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.

רוצים להישאר מעודכנים?

הירשמו לניוזלטר ותיהנו מתוכן איכותי

דילוג לתוכן