3 מתכונים לפסח

3 מתכונים לפסח

לזניה לפסח לאוכלי קטניות, המצה-ברייט של רחלי וקינוח – בראוניז כשרים לפסח ללא אפייה. בתאבון וחג שמח!

את המתכונים, במיוחד את המצה ברייט והבראוניז, מומלץ בחום להכין יחד עם הילדים. לגבי הלזניה – היא מתאימה לאוכלי קטניות. מי שלא – מוזמן לשמור את המתכון לחגים ולימים אחרים. ולמי שכן אוכל, כבר נכתב רבות על דפי אורז. הם דלי קלוריות ושומן ומהווים תחליף מצוין ללא גלוטן עבור מי שמקפיד על תזונה מסוג זה.

לזניית דפי אורז

דפי אורז- בערך 15  (לפי גודל התבנית והגובה שרוצים)
* ניתן גם להשתמש בשבבי אורז ליצירת השכבות)

קוביות  ירקות להקפצה- שעועית, ברוקולי, פטריות, חצילים, כרובית, בצל, בטטה, כרישה…

300 מ"ל קרם קוקוס (לפי גודל התבנית וכמות הירקות)

תבלין קארי (בערך כף גדושה)

כפית שום כתוש

מלח פלפל לפי הטעם

מבשלים את הירקות החתוכים כ-10 דקות במים רותחים עד רמת "אל דנטה". מקפיצים את הירקות כ- 3 דק' במחבת עם שום, תבלינים וקרם קוקוס (משאירים קצת בצד לתחילת המתכון).
מכינים קערת מים חמים לחליטת דפי האורז ומתחילים בסידור התבנית:
שלב ראשון שמים מעט קרם קוקוס. עליו 2-3 דפי אורז חלוטים (כ-30 שניות חליטה במים חמים). עליהם ירקות מוקפצים עם קרם הקוקוס. וככה עוד ועוד שכבות.

אפשר להגיש ככה, או לכסות בנייר אלומיניום, לאפות ב-180 מעלות, 10-20 דק' עד הזהבה קלה.

וריאציות נוספות:

  • ניתן להכין לזניה בשרית בתוספת שכבת עוף מוקפץ בטריאקי.
  • או לזניה טבעונית עם טופו.
  • ניתן על אותו עקרון להכין עם רוטב עגבניות, גבינות וירקות מבושלים (בתמונה).

בראוניז ללא אפייה לפסח

המצרכים:
2 חבילות שוקולד מריר
200 גרם חמאת בוטנים ללא סוכר
2 כוסות פצפוצי אורז מלא

חצי כוס צימוקים\אגוזי מלך\שקדים \גרעיני דלעת קצוצים (אם אוהבים)

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל החומרים. מוסיפים שוקולד מומס (ממיסים בפולסים קצרים במיקרוגל כדי שהשוקולד לא יישרף). ניתן להוסיף מעט סילאן טבעי אם הבלילה לא מתוקה מספיק בעינכם.

מעבירים לתבנית מלבנית, רצוי עם נייר אפייה, ומקפיאים כשעה. מוציאים וחותכים לריבועים. שומרים בקופסא במקפיא.

מצה-ברייט גבינות

המצרכים:
2 ביצים
2 מצות
100 גרם גבינה מלוחה, חצי כוס גבינה צהובה\גאודה
מעט מלח פלפל

אפשרויות שדרוג: להוסיף מעט זיתים\עשבי תיבול\תירס\בצל

שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:
מפוררים לקערה את המצות לפירורים קטנים (את החלק הזה הילדים הכי אוהבים), מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים.
מחממים במחבת גדולה מעט שמן זית על אש בינונית, מכינים מהבלילה בערך 2 מציות גדולות (הופכים צד כשהמצייה מזהיבה מעט).

רחלי קורנבר בן-שלום, תזונאית הבית של לאנץ טיים
דבר התזונאית

רחלי קורנברג בן שלום

דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא למגוון גילאים – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים.

יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם.

בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.

  • דיאטנית קלינית, בוגרת תואר ראשון במדעי התזונה (B.Sc) של מכללת תל חי והכשרה מעשית של משרד הבריאות
  • מנחת קבוצות בשילוב אמנויות  – מטעם הבי"ס לעבודה סוציאלית של אוניברסיטת בר אילן
  • נאמן תברואת מזון – מטעם מכללת רימונים

אני מאמין:
״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.

רוצים להישאר מעודכנים?

הירשמו לניוזלטר ותיהנו מתוכן איכותי

מטה החברה: היובלים 11, הוד השרון
מרכז המבקרים: הענבר 6, אזה"ת ברקן
שרות לקוחות: 09-7690600

דברו איתנו

דילוג לתוכן