המגזין › דבר התזונאית ›
ב-23 ביולי חל יום הסבתא העולמי. לכבוד כל הסבתות באשר הן, הנה 3 מתכונים שקצת שכחו מהם בעולם, וחד משמעית חייבים קאמבק. אז קבלו והתפנקו מידי פעם, במידה כמובן. יום הסבתא שמח לכולם!
פתיתים בחלב וחמאה:
מטגנים פתיתים בשתי כפות חמאה. מוסיפים לסיר כוס וחצי מים, כוס וחצי חלב, מעט מלח. לאחר רתיחה מנמיכים לאש בינונית, מכסים ומערבבים מידי פעם. כשהפתיתים מרוככים ורוב הנוזלים התאדו (להשאיר מעט נוזלים) מעבירים לקערה. אפשר לפזר מעל קינמון, סוכר וניל או יוגורט.
רסק תפוחים
לוקחים כ-10 תפוחי עץ גרנד סמית מקולפים וחתוכים לרבעים. מבשלים בסיר על אש נמוכה עם מים בכמות שמכסה קלות את התפוחים. מידי פעם מערבבים. אחרי שהתפוחים מגיעים לריכוך קל (נהיים מעט שקופים) מוציאים מהסיר ומועכים קלות, רצוי עם מזלג או בלנדר מוט, תלוי במרקם שרוצים אליו להגיע (אני למשל מעדיפה מרקם גס). לאוהבי המתוק – ניתן להמתיק עם מעט דבש. מגישים קר בסוף הארוחה.
מכינים בלילה מ:
2כוסות קמח +1/2 כפית אבקת אפייה
3 כוסות מי סודה, מים או חלב
3 ביצים
6 כפות שמן
מחממים מחבת טפלון רחבה (קוטר כ-20 ס"מ) על אש בינונית עם מעט שמן, יוצקים בלילה ששכבה דקה יחסית כך שתכסה את כל המחבת. כשהשוליים מתחילים להזהיב הופכים צד עד השחמה קלה. מוציאים לצלחת רחבה, מקררים, ממלאים במילוי שאוהבים וסוגרים בצורה מסורתית.
מילויים אפשריים:
גרסת תוספת – תפו"א ובצל מטוגן מעל, או תפו"א ורוטב פטריות מעל.
גרסה מתוקה – קינוח: גבינה ממותקת בסילאן וקינמון.
דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא למגוון גילאים – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים.
יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם.
בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.
אני מאמין:
״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.
רוצים להישאר מעודכנים?
הירשמו לניוזלטר ותיהנו מתוכן איכותי
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד"ש
© כל הזכויות שמורות לאנץ' טיים 2021
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד השרון | 09-7690600 | office@lunch-time.co.il
דברו איתנו