בחירת קופסת אוכל

בחירת קופסת אוכל

שולחים את הילד עם קופסת אוכל לגן, לצהרון או לבית הספר? יש מגוון אינסופי של קופסאות כאלה שאפשר לקנות. האם יש הבדלים ביניהן מבחינה בריאותית? התשובה היא בהחלט כן!

אז איך בוחרים קופסת אוכל?

קודם כל אני ממליצה לבחור בחברה מוכרת ורצינית בתחום. כדי להגדיל את הסיכוי שהחברה מודעת וכפופה לתקינה מסודרת. יצרן כזה יקפיד כנראה על ביצוע הבדיקות הנדרשות לחומרים, על עמידה בדרישות, ולא יוציא למכירה קופסאות שאינן עומדות בתקן.

אלה הדרישות ממפעל המייצר קופסאות אוכל שמתוכננות לשימוש רב-פעמי (בשונה ממוצרים חד-פעמיים) במגע ישיר עם מזון:

  • שימוש בחומר גלם פלסטי מתאים המאושר לכך על פי תקן מגע ישיר עם מזון אירופאי / אמריקאי FDA.
  • הסמכה לייצר מוצרים המיועדים לבוא במגע ישיר עם מזון, תוך עמידה ב ISO 9001 (תקן איכות), GMP (תנאי ייצור נאותים) ועוד.
  • ביצוע בדיקות מעבר של כימיכלים מהקופסה למזון, כדי לוודא שאין העברה של חומרים מזיקים, שעלולים לעבור לאוכל ולהזיק לגוף האדם. הבדיקות מבוצעות בתנאים מחמירים, למשל בטמפרטורה גבוהה של מדיח כלים, מספר מחזורי שטיפה גבוה ועוד.

חפשו סימון תו תקן

מוצר פלסטיק אשר מיועד לבוא במגע ישיר עם מזון, חובה שיעמוד בתקן ישראלי 5113.
התקן הישראלי מבוסס על התקן האירופאי / אמריקאי FDA. מסומן ע"י אייקון של כוס ומזלג – המעיד על כך שהמוצר מיועד למגע ישיר עם מזון.

הימנעו משימוש במוצרי פלסטיק ללא סימון!

העדיפו קופסאות אוכל שקופות / בעלות צבע מזערי – זאת על מנת שיהיה סיכוי קטן יותר של פיגמנטים לעבור מיגרציה למזון. גם אם קיים אישור לשימוש בפיגמנט הספציפי בקופסא, העדיפות היא למינימום רכיבים כאלה בפלסטיק.

שימו לב – עם כל הבדיקות וההקפדות, מזון חם יש לשלוח בקופסא המיועדת למזון חם, שיועד לכך על ידי יצרן הכלי. וכמובן – שעומד גם הוא בתקן הייעודי למזון חם.

זכוכית

כמובן שלא נשלח את הילד עם כלי זכוכית. אבל זכוכית אשר מאושרת למגע ישיר עם מזון, הינה מוצר אידיאלי מבחינה בריאותית לשימוש עבור מזון. בעיקר עבור מזון חם. אז עבור כלי אוכל ביתיים המיועדים לחימום בתנור או במיקרוגל – לזכוכית עדיפות ברורה. היא עמידה לחום גבוה ובעלת מיגרציה מזערית של כימיקלים למזון.

רחלי קורנבר בן-שלום, תזונאית הבית של לאנץ טיים
דבר התזונאית

רחלי קורנברג בן שלום

דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא למגוון גילאים – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים.

יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם.

בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.

  • דיאטנית קלינית, בוגרת תואר ראשון במדעי התזונה (B.Sc) של מכללת תל חי והכשרה מעשית של משרד הבריאות
  • מנחת קבוצות בשילוב אמנויות  – מטעם הבי"ס לעבודה סוציאלית של אוניברסיטת בר אילן
  • נאמן תברואת מזון – מטעם מכללת רימונים

אני מאמין:
״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.

רוצים להישאר מעודכנים?

הירשמו לניוזלטר ותיהנו מתוכן איכותי

מטה החברה: היובלים 11, הוד השרון
מרכז המבקרים: הענבר 6, אזה"ת ברקן
שרות לקוחות: 09-7690600

דברו איתנו

דילוג לתוכן