המרכיבים:
1 ק"ג קמח לבן
50 גרם שמרים טריים / כף וחצי שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
קורט מלח
800 מ"ל מים פושרים
ליטר וחצי שמן – לטיגון
סוכר – לקישוט / ציפוי לפני ההגשה
אופן ההכנה:
מערבלים בקערה גדולה קמח, סוכר, מלח ושמרים. תוך כדי ערבול מוסיפים מים, וממשיכים בפעולה למשך 3-4 דקות, עד לקבלת בצק נוזלי.
מכסים את פני הקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
לאחר מכן לשים ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח.
לקראת סוף התפיחה מחממים שמן.
יוצרים כדור ביד ופותחים חור באמצע בעזרת האצבעות.
מטגנים כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה.
מוציאים לניר סופג ומיד מצפים בסוכר.
לבבות אדומים
בתאבון!