דיאטנית קלינית – תזונאית הבית של לאנץ טיים
רחלי לקחה את המתכון הקלאסי של סופגניות אשל, ושדרגה. אפתה בתנור כתחליף לטיגון, שילבה קמח כוסמין מלא, ואת הריבה האדומה הסטנדרטית, זו עם צבע מאכל, חומרים משמרים וסוכר, החליפה בקונפיטורה. שזו ריבה ללא צבעי מאכל או חומרים משמרים, עם חתיכות פרי (מעל 50% פרי). היא הייתה מרוצה ממה שיצא, והחליטה לשתף את כולנו
5 כוסות קמח (עדיף מעורב- כוסמין מלא ולבן)
5 כפות סוכר
1 קוביית שמרים טריים
כפית אבקת אפייה
כוס חלב (אפשר רגיל, או סויה למי שמעדיף)
3 חלמוני ביצה
80 גרם חמאה
כפית מלח
לשים את החומרים לבצק. אם יוצא יבש מידי מוסיפים עוד קצת חלב, אם רטוב מידי -מוסיפים קצת קמח.
מחכים כשעה לתפיחה.
מחלקים לכדורים על גבי נייר אפייה וממתינים עוד כחצי שעה לתפיחה נוספת.
מורחים מעל חמאה או שמן, ואופים עד השחמה קלה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות (בערך 40 דק')
3 הערות:
רחלי קורנברג בן שלום
דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים. יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם. בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.
אני מאמין: ״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.
רוצים עוד כתבות שלנו?
פוסטים אחרונים של רחלי
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד"ש
© כל הזכויות שמורות לאנץ' טיים 2021
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד השרון | 09-7690600 | office@lunch-time.co.il
דברו איתנו