רחלי קורנברג בן שלום, דיאטנית קלינית
תזונאית הבית של לאנץ טיים
שאלה:
שמתי לב שעל התפוח יש מעין שעווה. עדיף לקלף את הקליפה של התפוח? למרות שהבנתי שיש לה ערכים תזונתיים גבוהים.
הי.
קודם כל – מומלץ לאכול תפוח עם קליפה.
תפוח הוא אחד ה-פירות השווים ביותר! עשיר בסיבים מסיסים ולא מסיסים, בנוגדי חמצון, בויטמינים ובמינרלים. רוב הערכים התזונתיים הגבוהים מצויים, איך לא, בקליפה. כבר נאמר רבות – "an apple a day keeps the doctor away"
לתפוח יש הגנה טבעית של שעווה (דונג) אשר מגינה על הפרי ממזיקים ומנזקי מזג האוויר. כאשר התפוח מגיע למפעל הוא נשטף על מנת לנקות אותו משאריות לכלוך,הדברה ואדמה. בשלב זה גם יורדת השעווה הטבעית שלו . בסיום התהליך הוא מצופה בדונג על מנת להגן עליו, לשמור על ערכיו התזונתיים ולהאריך את חיי המדף שלו.
הדונג עמו מצפים את התפוח מותר למאכל אך למרות זאת לא מומלץ לצרוך אותו בכמויות גבוהות ולכן מומלץ לנקות את הפרי עם ספוגית ניקוי ייעודית, אשר איתה ניתן ורצוי לשטוף את כל הפירות והירקות שאנו צורכים, גם אלו ללא ציפוי השעווה. דרך נוספת היא לגרד את הדונג עם סכין למריחה.
אפשר גם לבחור בתפוחים אורגניים אשר אינם עוברים תהליך דינוג כלל.
רחלי קורנברג בן שלום
דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא למגוון גילאים, ילדים, נוער ומבוגרים, לרבות במסגרת משרד החינוך ומקומות עבודה שונים. יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילד ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם. בעבר יועצת תזונתית בתעשיית המזון, ”איכות קייטרינג שולץ” ועוד.
אני מאמין: ״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.
שאלות נוספות לרחלי
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד"ש
© כל הזכויות שמורות לאנץ' טיים 2021
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד השרון | 09-7690600 | office@lunch-time.co.il
דברו איתנו