המצרכים:
2 כוסות עדשים ירוקות
5 כפות שמן
2 יח' בצל לבן
3 שיני שום
1 ליטר מים
1 כפית כורכום, 1 כפית זרעי כמון, 1 1/2 כף מלח
1/4 צרור כוסברה, 1/4צרור פטרוזיליה, 1/4 צרור סלרי, 1/4 צרור שמיר
אופן ההכנה:
משרים את העדשים ב 5 כוסות מים, בקערה גדולה, למשך 4 שעות.
מחממים שמן בסיר רחב. חותכים את הבצל לרצועות דקות ומטגנים בסיר. מוסיפים את שאר המצרכים, למעט המים. מאדים עם מכסה סגור כ- 30 דקות. מוסיפים את המים ומבשלים 40 דקות על אש בינונית.