המרכיבים
1 בצל בינוני
2 שיני שום
1 גזר
1 קישוא
1 תפוח אדמה בינוני
1 סלרי
5 ענפי פטרוזיליה
3 גבעולי שמיר
1 כוס עדשים ירוקות
כפית שטוחה מלח
קורטוב פלפל שחור
קורטוב כמון טחון
אפשרי – 1 פלפלון חריף
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל, השום, הפלפל החריף, הפטרוזיליה והשמיר. חותכים את הגזר, הקישוא, ותפוח האדמה לקוביות. פורסים את הסלרי.
מטגנים בסיר את הבצל והשום עד שהבצל הופך שקוף.
מוסיפים את כל המרכיבים ומתבלים בתבלינים.
מערבבים וממלאים מים עד מעט מעל גובה הירקות.
מבשלים במשך כ- 40 דקות על להבה נמוכה.
ניתן להשאיר כך, או לטחון את הכל למרק אחיד וסמיך