מתכונים מהבית
צוות לאנץ טיים

שתפו אותנו

מרק עדשים לחורף

כשקר בחוץ והגשם מכה בחזקה בחלונות, אין כמו מרק סמיך ומהביל, כדי ליהנות מהחמימות של פנים הבית. אז הנה מתכון בדיוק לימי הסער האלה, שיאפשר לנו להתענג על מרק עדשים עם ירקות שונים. להכין אותו, לאכול, ולחזור להתכרבל בשמיכה. בתיאבון! גשם גשם בוא…

המרכיבים

1 בצל בינוני
2 שיני שום
1 גזר
1 קישוא
1 תפוח אדמה בינוני
1 סלרי
5  ענפי פטרוזיליה
3 גבעולי שמיר
1 כוס עדשים ירוקות
כפית שטוחה מלח
קורטוב פלפל שחור
קורטוב כמון טחון
אפשרי – 1 פלפלון חריף

אופן ההכנה

קוצצים את הבצל, השום, הפלפל החריף, הפטרוזיליה והשמיר. חותכים את הגזר, הקישוא, ותפוח האדמה לקוביות. פורסים את הסלרי.

מטגנים בסיר את הבצל והשום עד שהבצל הופך שקוף.

מוסיפים את כל המרכיבים ומתבלים בתבלינים.

מערבבים וממלאים מים עד מעט מעל גובה הירקות.

מבשלים במשך כ- 40 דקות על להבה נמוכה.

ניתן להשאיר כך, או לטחון את הכל למרק אחיד וסמיך

מרק עדשים

רוצים להישאר מעודכנים?

מטה החברה: היובלים 11, הוד השרון
מרכז המבקרים: הענבר 6, אזה"ת ברקן
שרות לקוחות: 09-7690600

דברו איתנו

דילוג לתוכן