מתכון מזין (בצ'יק צ'אק)
פשטידת "כל טוב" כשמה כן היא. קלה להכנה, ומכינים אותה מהמצרכים הבסיסיים, שתמיד נמצאים במקרר. והיא יוצאת גם טעימה, גם מזינה וגם בצ׳יק צ׳אק…
הבסיס לפשטידה
4 ביצים שלמות 2 מכלי גבינה)לבנה ,קוטג' ,בולגרית ,אשל, וכד( 1 בצל לבן קצוץ מאודה 3 יח' שום קצוץ 400 גר׳ כל ירק שקיים במקרר, חתוך, אפשר גם לערב ירקות
*במידה ובחרתם ירק קשה כמו: בטטה, כרובית, ברוקולי וכד׳, צריך לבשל עד לריכוך, לצנן, ורק אז להוסיף לתערובת.
אגוז מוסקט, חצי כפית מלח, פלפל שחור.
אופן הכנה
מחממים מבעוד מועד תנור ל200 מעלות מערבבים את כל המצרכים יחד בקערה מעבירים לתבנית אפייה אופים כ 30 דקות נועצים קיסם במרכז הפשטידה במידה והקיסם לא יצא נקי אופים עוד כמה דקות במידה ויצא נקי הפשטידה מוכנה.
הצעת הגשה:
למי יש זמן להתפלצן עכשיו? פורסים לפרוסות קטנות ולא מאיימות, שווה לנסות גם ריבועים וגם משולשים, לפעמים זה עושה לקטנטנים חשק לאכול, ויאללה, לשולחן. בתאבון!