המצרכים:
2 כוסות פיצוחים לא קלויים. כשמדובר בפיצוחים עם קליפה לא אכילה, אז קלופים כמובן. גם במקרה של בוטנים – קלופים. עם שקדים אפשר כך או כך, כשההמלצה שלנו – דווקא עם הקליפה.
2 כפות דבש
כף שמן קנולה
50 גרם סוכר (כרבע כוס)
קורט מלח
אופן ההכנה:
מפזרים את הפיצוחים על נייר כסף בתבנית אפיה. קולים למשך 10 דקות בתנור מחומם מראש ב-180 מעלות.
שמים במחבת את הדבש, את השמן ושתי כפות מים, ומחממים.
כשתכולת הסיר מגיע לרתיחה שופכים פנימה את הפיצוחים הקלויים קלות.
מכבים את האש, מערבבים את הסוכר והמלח, ומפזרים מייד על תכולת המחבת החמה.
שופכים הכל לתבנית.
לעוגיות:
מקבצים קבוצות פיצוחים בעזרת שתי כפות, לגודל עוגיה. משטחים מעט כדי שהעוגיות לא תהיינה עבות מידי. משאירים כשעה עד להתגבשות והתקררות.
לתפזורת:
מפזרים את הפיצוחים ומרדדים על המחבת, בעזרת הכפות. מחכים להתגבשות הנוזל ולהתקררות. אם הסירופ הקרוש מחבר עדיין בין פיצוחים, פשוט שוברים ומפזרים.
התפזורת משתלבת יפה עם כדור גלידת וניל. קינוח נאה וטעים.
בתאבון ובהנאה!