המרכיבים (10 חתיכות)
3 כפות שמן
1 קופסא גדולה (800 גרם) של עגבניות מרוסקות
4 עגבניות ללא קליפה חתוכות לקוביות
1 בצל, 1 גזר, 1 זוקיני – חתוכים לקוביות קטנות
3 שיני שום כתוש
10 עלי בזיליקום
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית שטוחה פלפל שחור
1 כפית סוכר
1 כוס מים
300 גרם גבינה צהובה/בולגרית/פרמזן מגורדת
( ניתן גם לשלב כמה סוגי גבינות )
6 מצות
אופן ההכנה
מטגנים קלות בסיר את הבצל והשום מוסיפים את הגזר,
הזוקיני והעגבניות החתוכות, ומבשלים כ 5 דקות.
לאחר מכן מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הבזיליקום,
מלח, פלפל, סוכר והמים, ומבשלים כ 5 דקות נוספות.
טובלים את המצות כ 30 שניות במים.
מסדרים בתבנית 3 שכבות של מצה (2 יח' כל שכבה)
ורוטב. מעל שכבת הרוטב האחרונה מפזרים גבינות.
טיפ:
ניתן להעשיר את הלזניה ולהוסיף מיכל 250 גרם שמנת מתוקה לרוטב.
מכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 180°, כ 40 דקות.
בתאבון וחג שמח!