חדוה ב-ו' אחת
חדוה זמיר

שתפו אותנו

שיתוף ב email
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

מתכון עם ניחוח של שבת חורפית

בין ט"ו בשבט לפורים, יש לנו השנה חודשיים בלי חג (אם נתעלם מ'פורים קטן' שמצוין בלוח בכל שנה מעוברת…). חודשיים מלאים של שגרה חורפית, משמימה מעט. אז באין מאכלי חג, נאכל חמין. ה-מאכל של שבת בחורף. חם, משביע, טעים, עם ניחוחות שמחממים את הלב והנשמה.

המרכיבים (ל-5 מנות)

500 ג"ר שעועית לבנה

500 ג"ר שעועית אדומה

200 ג"ר גריסי פנינה

2 בצלים לבנים

1 ראש שום

1/2 ק"ג עצמות בקר

1/2 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות

2 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור

2 כפיות פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

1 ליטר ציר בקר

1 חב' קישקע

אופן ההכנה

משרים את השעועית וגריסי הפנינה לילה שלם במים.

מסדרים בתחתית סיר שמיועד לחמין את העצמות, הקטניות, הבצל והשום, ומעל את הבשר ואת הקישקע.

מערבבים את התבלינים עם ציר הבקר, שופכים לתוך הסיר ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את להבת הגז וממשיכים לבשל כשעתיים.

לאחר מכן טועמים, משלימים תיבול לפי הצורך, מכניסים לתנור בחום של 120° ל 12 שעות.

בתאבון!

שעועית ובקר ברוטב עגבנית

רוצים להישאר מעודכנים?

דילוג לתוכן