המרכיבים (ל-5 מנות)
500 ג"ר שעועית לבנה
500 ג"ר שעועית אדומה
200 ג"ר גריסי פנינה
2 בצלים לבנים
1 ראש שום
1/2 ק"ג עצמות בקר
1/2 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 ליטר ציר בקר
1 חב' קישקע
אופן ההכנה
משרים את השעועית וגריסי הפנינה לילה שלם במים.
מסדרים בתחתית סיר שמיועד לחמין את העצמות, הקטניות, הבצל והשום, ומעל את הבשר ואת הקישקע.
מערבבים את התבלינים עם ציר הבקר, שופכים לתוך הסיר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את להבת הגז וממשיכים לבשל כשעתיים.
לאחר מכן טועמים, משלימים תיבול לפי הצורך, מכניסים לתנור בחום של 120° ל 12 שעות.
בתאבון!