קליל וטעים
מתכונים לילדים
ילדה מרדדת בצק

חנוכה בפתח - ההורים במתח

הידעתם שאפשר להכין סופגניות ולביבות בריאות יותר? (וטעימות לא פחות!)

חג החנוכה בפתח, מכל עבר כבר קורצים לנו מיני מאפים מטוגנים ומפתים המפיצים את ריחם הענוג, כאילו אומרים לנו בואו, עשו באנו חטא, והוו לילדינו (ולנו) מכשול. כהורים אנו מוצאים את עצמינו, מחשבים תשומות קלוריות ותופרים גיליונות אקסל ובהם מספרי היחידות שעלינו להרשות ביום חלקי נפח כפול מס' הנרות…

סופגניות טעימות ובריאות יותר לחנוכה

אז מסתבר, שקיימת דרך הומנית לעבור את החג, ובמחקרים אפילו נמצא שאכילת סופגניות במידה, כאלה שעשויות מחומרי גלם בריאים, יתרמו לגופנו ולתזונתו וייתכן שאפילו יעזרו לשמור על משקל תקין.

מוזמנים לקרוא איך..

מעט נתונים סטטיסטיים:

  • הידעתם שסופגניה ממוצעת מכילה בין 300 עד 800 קלוריות?
  • 90% מהסופגניות והלביבות יטוגנו בשמן עמוק.
  • בריבה ממוצעת יש 60% סוכר ו-35% פרי.
  • ילד ממוצע אוכל במסיבת הדלקת נרות אחת כסופגניה וחצי.

אז זהו שלא חייבים לעמוד בסטטיסטיקות. זו לא גזירת גורל, ניתן להפוך גם סופגניה וגם לביבה למאכל ידידותי, מזין ובריא, כזה שכל אם, תזונאית וילד ישמחו בו. צריך רק מעט מחשבה מראש ומעט תושיה, ואת החג הזה תעברו בשלום..

טיפים להכנת מאכלי חנוכה בריאים

  • אפייה בתנור – מומלץ ורצוי לאפות את הסופגניות ואת הלביבות בתנור.
  • ריבה אאוט, פירות אין – במקום למלא את הסופגניות ריבה ולכסותן באבקת סוכר, אפשר להשתמש במילוי מפירות טריים ויבשים, או לחילופין –  מפירות יער מוקפאים.
  • שימוש בשמן איכותי – אם מטגנים כדאי שזה יהיה שמן עמוק ואיכותי, שעמיד יותר ונפגע פחות בחימום. למשל שמן קנולה מזיק פחות.
  • גודל הסופגניה – ככל שהסופגניה גדולה יותר, כך תספוג פחות שמן (ביחס לגודלה).
  • שימו גזר – מומלץ לטגן בסיר הטיגון גם כמה פרוסות גזר, כי הוא מעכב את חמצון השמן הרותח, ושומר עליו איכותי ובריא יותר לאורך זמן.
  • טיגון בחום רב – כדאי להכניס את הסופגניות לטיגון רק כשהשמן כבר רותח, כדי להפחית את זמן הטיגון (וזמן ספיגת השמן).
  • חומרי גלם איכותיים – שמן כבר אמרנו. ניתן גם לשלב קמחים מלאים ואורגניים.

מקווים שתהנו בחג. גם ממאכליו המסורתיים. הרי מאוכל צריך ליהנות, ובחג – על אחת כמה וכמה. רק במידה, ועם טיפה מחשבה – איך, כשאפשר, לשדרג תזונתית את העסק.

חג אורים שמח!

אוסף של מתכונים להכנה ביתית בכיף. דברים פשוטים ומהירים להכנה שהקטנטנים אוהבים, שאפשר תמיד להכין בספונטניות, בלי לאתגר מידי את המזווה הסטנדרטי.

והכיף הגדול – אפשר להכין יחד עם הילדים. ואז משלבים את הכנת האוכל עם העסקת הילדים (כי ילד משועמם זה לא מציאה…), מרוויחים זמן איכות של פעילות משותפת איתם (כי האמת – בטירוף היומיומי אין לנו יותר מידי כזה), והחבר'ה הצעירים מרוויחים את הגאווה על שותפות ביצירה.

נשאר לאכול יחד וליהנות. אז שיהיה בתיאבון!


רוצים עוד מתכונים שלנו?


מתכונים אחרונים שלנו

מטה החברה: היובלים 11, הוד השרון
מרכז המבקרים: הענבר 6, אזה"ת ברקן
שרות לקוחות: 09-7690600

דברו איתנו

דילוג לתוכן