מתכון השף
אילן צווירן
תמונת פנים - אילן השף

סיגר טנזיה עוף ופירות יבשים

מתכון מפתיע של השף שלנו, עם שילוב טעמים נפלא, לכבוד ט"ו בשבט. בתאבון!

סיגרים פילו ופירות יבשים

המרכיבים
(הכמויות ל-10 מנות)

עלי סיגר
1 ביצה
100 מ"ל שמן זית
1 ק"ג פרגית חתוכה לרצועות
10 עלי פילו מרובעים גדולים
3 יח' בצל גדול חתוך לרצועות
200 גר' פרות יבשים (צימוק,  שזיף, משמש, תאנים)
100 גר' שקדים פרוסים
200 מ"ל יין אדום
100 גר' סילאן
תבלינים: מלח ,פלפל, אגוז מוסקט,קינמון,ג'ינג'ר

אופן ההכנה

מאדים את הבצל, מוסיפים את נתחי הפרגית, ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים את היין האדום, מערבבים היטב, במיוחד את תחתית הסיר. מוסיפים את שאר המרכיבים.
מאדים עד שכל הנוזלים מתאדים.
מצננים היטב, ומוסיפים לתערובת כמחצית מהשקדים.
מחממים תנור לחום 180-200 מעלות.
פותחים עלה סיגר ומברישים אותו עם שמן זית או מרגרינה מומסת, מניחים מהתערובת שהכנו. חובה שהתערובת תיהיה קרה!
מגלגלים לצורת סיגר.
לאחר גלגול כל הסיגרים מברישים מלמעלה עם ביצה טרופה ומפזרים מעל את השקדים.
מכניסים לתנור ואופים עד להזהבה.

מטה החברה: היובלים 11, הוד השרון
מרכז המבקרים: הענבר 6, אזה"ת ברקן
שרות לקוחות: 09-7690600

דברו איתנו

דילוג לתוכן