המרכיבים
4 כוסות קמח חיטה מלאה מנופה
50 גר' שמרים טריים
1/2 כוס חלב סויה או חלב אורז בטמפרטורת החדר
1 כוס מים פושרים
3/4 כוס סוכר חום
1/4 כוס סירופ מייפל או דבש
1/2 כוס שמן זית בכבישה קרה ולא מזוכך
קורט מלח
כפית קליפת תפוז מגורד
כפית קליפת לימון מגורד
כפית קינמון טחון (לא חובה)
אופן ההכנה
מערבבים שמרים עם כף סוכר וממיסים במים לתסיסה.
בקערה נפרדת מערבבים 2 כוסות קמח עם התבלינים, קליפת התפוז והלימון
בעוד קערה ממיסים סוכר בנוזלים
מוסיפים את החומרים היבשים לקערת החומרים הנוזליים ולשים
מוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח עם השמרים התוססים ולשים היטב.
מניחים להתפחה למשך 30-40 דק'. בינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות
בידיים משומנות צרים כדורים, ומניחים על נייר אפייה
מניחים את הכדורים על תבנית האפייה ואופים כ- 20 דקות