המצרכים:
5 כפות שמן קנולה
1 יח׳ בצל לבן קצוץ לקוביות
2 כוסות אורז יסמין
1 כוס אורז מלא
5 כוסות מים/ציר ירקות
1 כף מלח דק
1/4 כפית פלפל לבן
אופן ההכנה:
משרים את האורז המלא כ- 20 דקות במים רותחים. מסננים ושוטפים היטב. מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב בהיר. מוסיפים את האורזים, התבלינים והנוזלים, ובוחשים היטב. מבשלים על אש גדולה עד לבעבוע. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במכסה סגור כ-18 דקות. מכבים את האש, מפוררים את האורז במזלג, מכסים את הסיר ומניחים לאורז לנוח כ-10 דקות נוספות.