מתכון השף
שלום בוסקילה
תמונת פנים

עוף בדבש ותפוחים עם טנזייה

מנה עיקרית מיוחדת וטעימה, עם שילוב מעניין של טעמים. עוף, מרכיבי ראש השנה – תפוח, דבש ועוד הפתעות… שתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה!

כרעיים עוף בסיר

עוף בדבש ותפוחים

המרכיבים

8 יח' כרעיים עוף נקיים
5 יח' תפוחי סמית
4 כפות דבש
1/4 כוס שמן זית
1 כוס מים
2 כפות מיץ לימון טרי, 2 כפות סירופ רימון
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
1 כפית כורכום, 1 כפית תבלין כוסברה

אופן ההכנה

  • לחמם תנור ל 180 מעלות
  • לערבב את כל החומרים יחד ולהשרות 30 דקות
  • לפזר על תבנית אפיה, עם נייר אפיה
  • לצלות 25 דק'. להוציא את התפוחים
  • להמשיך לאפות את העוף עוד כ 35 דק' עד שמוכן
  • להוציא…

הטנזיה

המרכיבים

1 כוס מיץ תפוזים
4 כפות שמן זית
1/2 כוס שזיפים מיובשים מגולענים
חופן  אגוזי מלך שבורים
1/2 כוס משמשים מיובשים
1/4 כוס צימוקים
1 כף סוכר, 1 כף דבש
קורט קינמון, קורט כמון, מעט פלפל גרוס

אופן ההכנה

  • מחממים סיר סוטאז' ומוסיפים שמן זית
  • מטגנים קלות את הפירות והאגוזים
    (כ-2 דקות)
  • מוסיפים את שאר המרכיבים
    מבשלים כ 10 דק'
  • מכבים

הגשה:

לסדר עוף ותפוחים על פלטת צלחת יפה, ולמזוג את הטנזייה יפה מעל ומסביב

לבבות אדומיםבתאבון!

מטה החברה: היובלים 11, הוד השרון
מרכז המבקרים: הענבר 6, אזה"ת ברקן
שרות לקוחות: 09-7690600

דברו איתנו

דילוג לתוכן