המרכיבים
חבילת פתיבר
1 חמאה 100 גרם
4 ביצים
1 גבינה לבנה 9%, 750 גרם
3 גביעים שמנת חמוצה
2 כוסות סוכר
1 כף תמצית וניל
גרידה מלימון אחד
4 כפות קמח
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מעבדים את הפתיבר במעבד מזון בעזרת הפולסים, עם החמאה וחצי מגרידת הלימון.
משטחים בתבנית אפיה ומהדקים היטב.
מערבבים היטב בקערה לתערובת חלקה את הגבינה הלבנה, כוס וחצי סוכר, תמצית וניל, גרידת הלימון והקמח. יוצקים מעל תערובת הפתיבר.
מכניסים לתנור בערך ל 40-45 דקות בערך, עד שהעוגה מתייצבת.
מערבבים היטב בקערה את השמנת חמוצה ושאר חצי כוס הסוכר.
לאחר שהעוגה מתייצבת מוציאים מהתנור ויוצקים את התערובת של השמנת.
מכניסים לתנור מכובה ל-3 דק.
מצננים יום במקרר.