המצרכים:
1 ק"ג בשר בקר טחון
2 יח׳ בצל מאודה קצוץ
3 יח' קישואים מאודים קצוצים
3 יח' גזר מגורר, 2 יח' ביצים
1/2 כוס בורגול מושרה, 1 יח' תפוח אדמה מגורר
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כפית תבלין לקציצות, 1 וחצי כפית מלח דק
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המוצרים בקערה לתערובת אחידה.
מכינים כדורים במשקל של 35-40 גר'. אפשר:
- ליצור כדורים ולבשל בסיר עם מים רותחים כ 7 דקות. להוציא ולהכניס לסיר הרוטב.
- ליצור כדורים ולאפות בתנור למשך 10 דקות על חום גבוה. להוציא ולהכניס לסיר הרוטב.
- ליצור כדורים ולהכניס ישירות לסיר הרוטב.