המצרכים:
1 ק"ג בשר בקר מס׳ 5
4 גזרים עם קליפה
2 בצלים עם קליפה
1 סלרי עם עלים
2 יח' כרישה
2 יח' ראשי שום
5 ליטר מים
5 יח' עלי דפנה
3 כפות שמן
אופן ההכנה:
מטגנים בסיר רחב את הבשר, מכל צדדיו.
חותכים את הירקות חיתוך גס ומוסיפים לסיר עם הבשר.
בוחשים ומשחימים את הירקות.
מוסיפים את היין ומגרדים את תחתית הסיר להוצאת טעמים.
מוסיפים את המים ואת עלי הדפנה ומבשלים כ 4-5 שעות.
בתום הבישול מסננים את הציר ומצננים.
לא זורקים את הבשר, ניתן להשתמש בו לכל תבשיל!
*ניתן לשדרג את הציר עם 1/2 בקבוק יין אדום