מאיה בתמונה עגולה
כמו בצהרון
המתכונים האהובים של לאנץ טיים

שתפו אותנו

שיתוף ב email
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

ציר בקר ביתי

ציר הבקר יכול לשדרג את כל תבשילי הבית האהובים שלנו. ניתן להשתמש בו כתחליף למים במתכון. אם נשאר לנו ציר בקר עודף אפשר פשוט להקפיא לשימוש עתידי.

המצרכים:

1 ק"ג בשר בקר מס׳ 5
4 גזרים עם קליפה
2 בצלים עם קליפה
1 סלרי עם עלים
2 יח' כרישה
2 יח' ראשי שום
5 ליטר מים
5 יח' עלי דפנה
3 כפות שמן

אופן ההכנה:

מטגנים בסיר רחב את הבשר, מכל צדדיו.
חותכים את הירקות חיתוך גס ומוסיפים לסיר עם הבשר.
בוחשים ומשחימים את הירקות.
מוסיפים את היין ומגרדים את תחתית הסיר להוצאת טעמים.
מוסיפים את המים ואת עלי הדפנה ומבשלים כ 4-5 שעות.
בתום הבישול מסננים את הציר ומצננים.

לא זורקים את הבשר, ניתן להשתמש בו לכל תבשיל!

*ניתן לשדרג את הציר עם 1/2 בקבוק יין אדום

תמונה של קערה עם בקר מבושל

רוצים להישאר מעודכנים?

דילוג לתוכן