מתכון מפתיע של השף שלנו, עם שילוב טעמים נפלא, לכבוד ט"ו בשבט. בתאבון!
המרכיבים
(הכמויות ל-10 מנות)
עלי סיגר
1 ביצה
100 מ"ל שמן זית
1 ק"ג פרגית חתוכה לרצועות
10 עלי פילו מרובעים גדולים
3 יח' בצל גדול חתוך לרצועות
200 גר' פרות יבשים (צימוק, שזיף, משמש, תאנים)
100 גר' שקדים פרוסים
200 מ"ל יין אדום
100 גר' סילאן
תבלינים: מלח ,פלפל, אגוז מוסקט,קינמון,ג'ינג'ר
אופן ההכנה
מאדים את הבצל, מוסיפים את נתחי הפרגית, ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים את היין האדום, מערבבים היטב, במיוחד את תחתית הסיר. מוסיפים את שאר המרכיבים.
מאדים עד שכל הנוזלים מתאדים.
מצננים היטב, ומוסיפים לתערובת כמחצית מהשקדים.
מחממים תנור לחום 180-200 מעלות.
פותחים עלה סיגר ומברישים אותו עם שמן זית או מרגרינה מומסת, מניחים מהתערובת שהכנו. חובה שהתערובת תיהיה קרה!
מגלגלים לצורת סיגר.
לאחר גלגול כל הסיגרים מברישים מלמעלה עם ביצה טרופה ומפזרים מעל את השקדים.
מכניסים לתנור ואופים עד להזהבה.
מתכונים נוספים
רוצים עוד מתכונים שלנו?
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד"ש
© כל הזכויות שמורות לאנץ' טיים 2021
לאנץ' טיים – ארוחות צהריים לילדים | היובלים 11 הוד השרון | 09-7690600 | office@lunch-time.co.il
דברו איתנו