אלי מלכה
מתכונים מהבית
אלי מלכה

שתפו אותנו

מתכון דג מרוקאי

לשולחן הסדר, לליל שבת, או לכל ארוחה חגיגית אחרת. קבלו את גרסת הדג האהובה עליי. אני אישית מעדיף את מלך הים, דג לוקוס. אבל אפשר עם כל דג שאתם אוהבים. חג שמח לכולם

המצרכים

  • סוג דג – כאמור, מה שאתם אוהבים, אני אישית מעדיף לוקוס, פרוס ל3-4 סטייקים (כל יח 200 גרם בערך)
  • מלח דק
  • 250 מ"ל מרינדה (הוראות הכנה ומצרכים בהמשך)
  • 8-10 שיני שום קלופים
  • 2-3 יחידות צ'ילי אדום טרי
  • 2 גמבות אדומות חתוכות לרצועות רחבות
  • 300 גרם עגבניות שרי ( אפשר של muti)
  • צרור עלי כוסברה מופרדים
  • 200 מ"ל מים

מרינדה מרוקאית

  • חצי ליטר שמן קנולה
  • כפית גדושה קינמון טחון
  • 1-2 כפות פלפל שאטה חריף גרוס
  • 2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה
  • 5 פלפלים יבשים מתוקים

מבשלים את המצרכים יחד במשך כ 15-20 דקות על אש נמוכה, מבלי שיגיע לרתיחה (שימו לב, הפפריקה נשרפת מהר). לאחר מכן, טוחנים / כותשים עד לרמת משחה.

טיפ:
המרינדה יכולה לשמש בסיס תיבול לרטבים ״ אדומים״ ולחבר טעמים בהתאמה

אופן ההכנה

מטגנים את השום עם מעט מרינדה עד להזהבה ומוסיפים את שאר המרכיבים, פרט לכוסברה ומים. מטגנים 5 דקות נוספות.

מוסיפים את המים והדגים, ועל אש נמוכה מביאים לרתיחה כשהסיר מכוסה.

מוסיפים את יתרת המרינדה ומבשלים כ- 15 דקות (על אש נמוכה).

מורידים מהאש ומפזרים כוסברה טריה.

תבשיל דג

רוצים להישאר מעודכנים?

דילוג לתוכן