תבשיל דג

מתכון דג מרוקאי

מתכון דג מרוקאי

המצרכים

  • סוג דג – כאמור, מה שאתם אוהבים, אני אישית מעדיף לוקוס, פרוס ל3-4 סטייקים (כל יח 200 גרם בערך)
  • מלח דק
  • 250 מ"ל מרינדה (הוראות הכנה ומצרכים בהמשך)
  • 8-10 שיני שום קלופים
  • 2-3 יחידות צ'ילי אדום טרי
  • 2 גמבות אדומות חתוכות לרצועות רחבות
  • 300 גרם עגבניות שרי ( אפשר של muti)
  • צרור עלי כוסברה מופרדים
  • 200 מ"ל מים

מרינדה מרוקאית

  • חצי ליטר שמן קנולה
  • כפית גדושה קינמון טחון
  • 1-2 כפות פלפל שאטה חריף גרוס
  • 2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה
  • 5 פלפלים יבשים מתוקים

מבשלים את המצרכים יחד במשך כ 15-20 דקות על אש נמוכה, מבלי שיגיע לרתיחה (שימו לב, הפפריקה נשרפת מהר). לאחר מכן, טוחנים / כותשים עד לרמת משחה.

טיפ:
המרינדה יכולה לשמש בסיס תיבול לרטבים ״ אדומים״ ולחבר טעמים בהתאמה

אופן ההכנה

מטגנים את השום עם מעט מרינדה עד להזהבה ומוסיפים את שאר המרכיבים, פרט לכוסברה ומים. מטגנים 5 דקות נוספות.

מוסיפים את המים והדגים, ועל אש נמוכה מביאים לרתיחה כשהסיר מכוסה.

מוסיפים את יתרת המרינדה ומבשלים כ- 15 דקות (על אש נמוכה).

מורידים מהאש ומפזרים כוסברה טריה.

אלי מלכה

מקיאטו חזק

הבלוג של אלי מלכה

בעלים ומנכ"ל לאנץ טיים

אבא, ספורטאי וקולינר. איש ברזל עם לב של צמר גפן מתוק. אוהב ילדים, אוהב אוכל טוב, אוהב ספורט, ובעיקר, אוהב לשלב בין כל הדברים שהוא אוהב.

שם, בריצות הארוכות, ברגעים הצלולים האלה כשיש לך זמן לחשוב ולחשוב ולחשוב, שם נולדה ה׳האפי פוד׳, הרוח של לאנצ׳ טיים, תפיסה של אופטימיות ושל שמחת חיים, תפיסה שאומרת שעובדים שמחים עושים מטבח שמח, ומטבח שמח עושה אוכל שמח, ואוכל שמח עושה ילדים שמחים. פשוט.
זה אלי וזו לאנצ׳טיים.
נעים מאד…

רוצים להישאר מעודכנים?

הירשמו לניוזלטר ותיהנו מתוכן איכותי

מטה החברה: היובלים 11, הוד השרון
מרכז המבקרים: הענבר 6, אזה"ת ברקן
שרות לקוחות: 09-7690600

דברו איתנו

דילוג לתוכן