המצרכים
- סוג דג – כאמור, מה שאתם אוהבים, אני אישית מעדיף לוקוס, פרוס ל3-4 סטייקים (כל יח 200 גרם בערך)
- מלח דק
- 250 מ"ל מרינדה (הוראות הכנה ומצרכים בהמשך)
- 8-10 שיני שום קלופים
- 2-3 יחידות צ'ילי אדום טרי
- 2 גמבות אדומות חתוכות לרצועות רחבות
- 300 גרם עגבניות שרי ( אפשר של muti)
- צרור עלי כוסברה מופרדים
- 200 מ"ל מים
מרינדה מרוקאית
- חצי ליטר שמן קנולה
- כפית גדושה קינמון טחון
- 1-2 כפות פלפל שאטה חריף גרוס
- 2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה
- 5 פלפלים יבשים מתוקים
מבשלים את המצרכים יחד במשך כ 15-20 דקות על אש נמוכה, מבלי שיגיע לרתיחה (שימו לב, הפפריקה נשרפת מהר). לאחר מכן, טוחנים / כותשים עד לרמת משחה.
טיפ:
המרינדה יכולה לשמש בסיס תיבול לרטבים ״ אדומים״ ולחבר טעמים בהתאמה
אופן ההכנה
מטגנים את השום עם מעט מרינדה עד להזהבה ומוסיפים את שאר המרכיבים, פרט לכוסברה ומים. מטגנים 5 דקות נוספות.
מוסיפים את המים והדגים, ועל אש נמוכה מביאים לרתיחה כשהסיר מכוסה.
מוסיפים את יתרת המרינדה ומבשלים כ- 15 דקות (על אש נמוכה).
מורידים מהאש ומפזרים כוסברה טריה.